Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.03.2015.

13:09

Njukasl ostvario rekordnu zaradu

Engleski premijerligaš Njukasl objavio je da je zaključno sa krajem juna prošle godine ostvario rekordni profit od 18,7 miliona funti.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Beta/AP

Njukasl koji je poslednji put pobedio u domaćem takmičenju - u FA Kupu 1955. godine, a sada zauzima 12. mesto u Premijer ligi, saopštio je da je četvrtu godinu zaredom zabeležio rekordnu zaradu, skoro duplo veću od one ostvarene 2013. kada je inkasirano 9,9 miliona funti, preneo je Rojters.

Uprkos rekordima koje obara na bilansnom planu, Njukasl ne pokazuje velike rezultate u Premijer ligi, koju je prošle sezone završio na 10. mestu, uz svega 15 pobeda iz 38 ligaških utakmica.

Njihov prihod je takodje porastao na 129,7 miliona funti, što je skok u odnosu na obrt od 95,9 miliona prethodne godine. Dug kluba ostao je na istom nivou od 129 miliona funti na ime bezkamatne pozajmice vlasnika kluba Majka Ešlija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve