Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2015.

13:05

"Zlatan kao Erik, stvoren je za MU"

Legendarni golman Mančester Junajteda Piter Šmajhel smatra da je Zlatan Ibrahimović, poput Erika Kantone, stvoren da igra za 'Crvene đavole'.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Michel Euler

Najbolji strelac i kapiten Švedske, koji je tokom karijere osvajao titule u četiri različite zemlje, nedavno je ušao u sukob sa arbitrima i kompletnom Francuskom, pa nije nemoguće da ga na samom kraju karijere ipak vidimo kako igra na Ostrvu.

"Ono što Zlatan radi sa PSŽ je poprilično neverovatno. On daje toliko kredibiliteta i raznovrsnosti Parižanima. Kada su se prošlog leta pojavile priče da može da pojača Junajted – odmah sam rekao da je stvoren da nastupa na Old Trafordu", rekao je Šmajhel.

Danac je od 1991. do 1999. godine branio za dvadesetostrukog prvaka Engleske, s kojim je osvojio i titulu prvaka Evrope, a veći deo vremena nastupao je sa Erikom Kantonom u ekipi, još jednom živom legendom sveta fudbala.

"Kako je Kantona bio toliko jak kada je nastupao za Mančester, a ne za, na primer, Lids ili neki klub u Francuskoj? Zato što je to Mančester Junajted. Tamo igrač dobija na slobodi, ali ona donosi i odgovornost. Nije nam bitno šta voliš ili ne voliš, nama je bitno ono što radiš na terenu i koliki uticaj imaš na tim. Ako to ne poštuješ, napuštaš tim", jasan je Šmajhel, "Možeš da budeš ličnost kakva želiš... Bekam, Kantona, oni su procvetali u Junajtedu. S druge strane, na hiljade igrača pokušalo je da bude kao Beks ili Erik, ali nisu uspeli jer nisu lićnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve