Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2015.

09:58

"Crna Goro, volim te"

Huligani na ovim prostorima su u petak uveče ponovo pokazali da su i te kako prisutni, a zanimljiv osvrt dao je novinar „Vijesti“ Aleksandar Radović.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Utakmica između Crne Gore i Rusije u Podgorici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekunuta je zbog niza incidenata u 67. minutu i nije nastavljena.

Sve je počelo u prvom minutu, kada je golman Rusije Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu i prebačen u bolnici, da bi po nastavku susreta, navijači su tvrdim predmetom pogodili Dmitrija Kombarova. Između je bilo još incidenata, pa čak i koškanja igrača dve reprezentacije na terenu.

Prenosimo vam tekst preuzet sa sajta „Vijesti“.

Baklja koja je pogodila Igora Akinfejeva, promašila je u septembru 2012. godine poljskog golmana Titona i mnoge druge fudbalere, koji su u ovih osam godina dolazili u Podgoricu.

Oni koji bukvalno svakoj utakmici napravili nešto vandalsko, sada su konačno pogodili tamo gde su hteli – protivnika pravo u glavu, a crnogorski fudbal i sport uopšte pravo u srce.

I zapevali „Crna Goro, volim te“... Kako ironično.

Ko to pesmom voli Crnu Goru – oni koji pljačkaju radnje po San Marinu, pljuju Ešlija Kola kraj aut linije, tuku se između sebe na tribini, dok ’njihova’ reprezentacija igra...

To su divljaci, to je necivilizovana horda...

Ali, oni su među nama, na svaku utakmicu uredno dođu, uredno uzmu ulaznice, prođu sve moguće kontrole.

Mnogi od onih koji su u nedelju, na košarkaškom meču Budućnost – Partizan, na najmorbidniji način rugali bolesti jednog čoveka, ubacivajući bubrege na teren, bili su i sinoć na tribinama.

Mi ih prihvatamo kao realnost i čekamo njihov sledeći korak.

Država zna ko su i na šta su spremni, ali ne preduzima ništa. Možda zato što „vole Crnu Goru“.

Srećom, makar ćemo preostale dve utakmice u kvalifikacijama za EURO, obe bez rezultatskog značaja, odgledati mirno i spokojno – pred praznim tribinama.

Neće se čuti „Crna Goro, volim te“.

I nikome taj „ljubavni“ poklič neće nedostajati...

Više o samoj utakmici pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve