Nova vest
Fudbal

Petak, 27.03.2015.

14:05

Caković: Ne vraćam se u Albaniju

Srpki golman Vilson Caković, koji je pre nekoliko dana oduzeo zastavu Velike Albanije jednom navijaču na meču u Albaniji, rekao je da se neće vraćati u tamo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Caković je u 23. minutu meča svoje Apolonije oduzeo zaostavu na kojoj je pisalo „Nema Albanije bez Kosova i Čemerije (albanski izraz za severni deo Grčke)“, zbog čega ga je klub i kaznio.

Igrali smo na svom stadionu, a navijač protivničkog kluba je preskočio ogradu i neometano ušao na teren. Imao je mogućnost da stane bilo gde, ali on je stao tačno ispred mene i baš tu je raširio zastavu. To je svakako bila provokacija, jer on je znao da sam ja Srbin, koji je ostavio dobar utisak svojim odbranama“, prisetio se Caković.

Caković ističe da mu tada nije bilo svejedno, ali ističe da bi svako na njegovom mestu isto postupio, ali da u tome ne vidi herojski potez.

Osećaj koji je usledio je neopisiv. To je mali stadon, ali veoma akustičan, i dve ili tri hiljade ljudi je počelo da me vređa, psuje, i da skandira ’ubij Srbina’. To je trajalo sve dok nisam stigao do svlačionice, jer odmah pošto me je trener zamenio, otišao sam u svlačionicu umesto na klupu. Nisam junak, mislim da bi svako na mom mestu tako postupio, i ne vidim u tome ništa herojsko“, rekao je Caković.

O daljim koracima u profesionalnoj karijeri Caković, za sada, nema šta da kaže, a ističe da postoji šansa da trenira sa Crvenom zvezdom, u kojoj je ponikao.

Ne znam, videćemo šta će biti dalje. Da se vratim dole, nema šanse. Nadam da ću ostati ovde. Prošao sam sve selekcije Crvene zvezde, imao sam tri godine potpisan profesionalni ugovor sa Zvezdom, i nosim veoma lepe uspomene“, izjavio je Caković.

Caković je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, ali nije dobio šansu u prvom timu i morao je da ide na pozajmice u filijale Sopot i Balkan. On je 2013. godine iz švedske Asiriske prešao u Apoloniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve