Nova vest
Fudbal

Petak, 27.03.2015.

14:09

Bartomeu se krije iza pokojnog Tita

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu izjavio je da je transfer Nejmara iz Santosa porastao zbog urgiranja tadašnjeg trenera Tita Vilanove.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Bartomeo je pred sudom izjavio da je pokojni Vilanova tražio od čelnika kluba da dovedu Nejmara godinu dana pre nego što je planirano, a da je o svemu pregovarao Sandro Roselj.

"Vilanova je tražio da "poguramo" Nejmarov transfer jer nije imao igrača njegovog profila. Mi smo želeli da ispunimo trenerov zahtev, pa je Roselj razgovarao s njegovim ocem", rekao je Bartomeu.

Bartomeuu i bivšem predsedniku kluba Roselju preti zatvor zbog utaje poreza prilikom Nejmarovog transfera.

"Tito je želeo da pojača tim u odbrani i napadu, tražio je štopera i Nejmara. Trenere ne zanima koliko igrači koštaju. Rekao nam je da imamo samo jednog dominantnog igrača (Lionel Mesi), i da više ne želi Davida Vilju. Rekao je da želi da proda Vilju i dovede Nejmara. Mi smo razumeli njegove zahteve, koje je izneo u februaru 2013, dok je bio na hemoterapiji u Njujorku", objasnio je Bartomeu.

Čelnik Barselone je tri puta ponovio da je Vilanova odlučio da dovede Nejmara godinu dana ranije, što je poevćalo njegov transfer za 42 miliona evra u odnosu na prethodno planirani iznos.

On je Nejmarov dolazak u Barselonu uporedio sa transferom Dejvida Bekama iz Mančester Junajteda u Real Madrid 2003. godine, kao rezultat brojnih sponzorskih prepreka.

Prema tvrdnji madridskog dnevnika AS, Nejmarov transfer bi na kraju mogao da košta Barselonu čak 150 miliona evra, uključujući porez i potencijalne kazne.

Tito Vilanova nije vodio Barselonu u sezoni u kojoj je stigao Nejmar, napustio je klub na leto 2013. zbog raka, od koga je preminuo u aprilu sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve