Nova vest
Fudbal

Petak, 27.03.2015.

10:08

River osvojio Kopa Europamerikana

Fudbaleri River Plejta osvojili su prvo izdanje Kopa Euroamerikane, meča u kojem su igrali osvajači drugih po rangu klupskih takmičenja u Evropi i J. Americi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Argentinski River, osvajač Kopa Sudamerikane, je fantastičnim golom Huana Kaprofa savladao minimalnim rezultatom Sevilju, šampiona Lige Evrope.

Ovja 20-godišnji napadač je ušao kao rezerva u drugom poluvremenu, te okrenut leđima golu petom ubacio loptu u mrežu, osam minuta pre kraja, za erupciju na mitskom Monumentalu.

S obzirom da je ovaj meč i dalje neslužbenog, prijateljskog karaktera, oba tima su bila oslabljena neigranjem nekoliko igrača, uglavnom zbog reprezentativnih obaveza.

Meč na Monumentalu pratio je i trener Atletiko Madrida Dijego Simeone, čiji je 19-godišnji sin Đovani igrao od prvog minuta za River.

Duel šampiona Kopa Sudamerikane i Lige Evrope organizovala je jedna američka televizijska kuća, ali FIFA još uvek nije priznala takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve