Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.03.2015.

22:39

Australija odolela Nemačkoj

Fudbaleri Australije ostali su neporaženi u duelu sa šampionom sveta Nemačkom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Prvaci Azije su izborili 2:2 (1:1), u prijateljskom meču u Kajzerslauternu, gde su bili više nego ravnopravan rival "Elfu".

Nemačka je povela preko Marka Rojsa u 17. minutu, da bi osti krajem poluvremena izjednačili preko Troizija, a već u petom minutu nastavka preokrenuli pogotkom Mileta Jedinaka iz slobodnog udarca. Ipak, devet minuta pre kraja Lukas Podolski donosi izjednačenje.

Nakon što je Australija neočekivano opasno prezila u prvih petnaestak minuta meča, Nemačka stiže do vođstva.

Jedinak je pogrešio u sredini terena, Kedira sjajno povukao po levoj strani, kada je stigao do kaznenog podigao je glavu i video signal od Rojsa gde da mu pošalje loptu, on je pronašao savšeno rešenje, a igrač Borusije loptu samo ćušnuo pored nemoćnog Rajana.

U nastavku poluvremena domaćin je potpuno kontrolisao igru, Jedinak je novim očajnim dodavanjem opet zamalo poklonio gol, ali pet minuta pre poluvremena njegov tim je izjednačio. Burns je poslao sjajan centaršut na ivicu peterca, a Džejms Troizi dobija skok duel sa Hektorom i glavom loptu šalje pored nemoćnog Cilera.

Već u petom minutu drugog dela gosti su postigli novi gol i preokrenuli rezulta, kapiten Jedinak se iskupio za očajnu igru iz prvog poluvremena. Sjajno je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, te preko živog zida loptu poslao dovoljno daleko od golmana Nemačke za 2:1.

Usledilo je veliki pritisak domaćina, koji postaje sve opasniji ulaskom Podolskog i Širlea u igru s klupe. Upravo je ovaj tandem doneo Nemcima izjednačenje devet minuta pre kraja. Širle je odigrao sjajan dupli pas na levoj strani sa Hektorom, uleteo do peterca, a onda pored šestorice igrača posleo loptu do druge stative gde je usamljenom Podolskom bilo lako da pogodi mrežu i osamostalio se na trećem mestu najboljih strelac u istoriji reprezentacije (48 golova).

Nemačka u nedelju gostuje Gruziji, u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. "Elf" je na deobi drugog mesta u grupi D sa Škotskom i Republikom Irskom, sa tri boda zaostatka za Poljskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve