Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.03.2015.

12:40

B92: Milinković menja Nikolića

Marko Nikolić nije više trener Partizana, a na njegovo mesto dolazi Zoran Milinković, nezvanično saznaje B92.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Poslednjih dana se u javnosti govorilo o njegovoj smeni i dolasku trenera Voždovca, a sve je sada i ozvaničeno posle sastanka Upravnog odbora i sekretarijata kluba u Humskoj 1.

Kako dalje saznajemo, na sastanku održanom početkom nedelje prvobitno je izglasano da Nikolić ostane trener crno-belih, a na istom zasedanju većina prisutnih bila je protiv dolaska Milinkovića.

Međutim, samo dva dana kasnije, situacija se dramatično promenila, a protiv smene trenera, koji je Partizanu doneo šest poena prednosti i grupnu fazu Lige Evrope, bio je Ljubiša Tumbaković (koji nije bio na današnjem zasedanju). Takođe, pojavile su se i nezvanične informacije da je sportski direktor uslovio svoj ostanak na funkciji ostankom Nikolića.

Marko Nikolić je preuzeo Partizan u decembru 2013. godine, pošto je prethodno od sedmog juna iste godine bio na čelu Vojvodine. Trenersku karijeru počeo je u beogradskom Radu, gde je najpre bio trener mlađih kategorija sedam godina, zatim asistent pri prvom timu, da bi 2008. konačno preuzeo seniorski sastav samostalno. Za tri godine rada u 'Građevinarima' pobrao je simpatije fudbalske javnosti, pošto je forsirao brzu i ofanzivnu igru, dok su mu tim činili uglavnom mladi igrači iz omladinoskog pogona. Kratko je bio i selektor selekcije Srbije do 18 godina.

Ko je Zoran Milinković?

Zoran Milinković je dete Partizana, u kojem je 1989. godine počeo fudbalsku karijeru, da bi posle Vojvodine i Radničkog iz Niša napustio Srbiju i otišao u belgijski Varegem. Nastupao je još i za Nicu, Hanzu iz Roštoka, Anortozis i Doksu, a trenersku karijeru započeo je u Obiliću 2004. godine kao 35-godišnjak.

Posle godinu dana provedenih na Vračaru, tri sezone je predvodio borčanski BSK, zatim kratko Kolubaru i Srem, pre nego što je 2010. preuzeo Spartak iz Subotice. Sa 'Golubovima' je sezonu završio na četvrtom mestu, pa ga je već naredne sezone angažovala Vojvodina sa kojom završava kao treći, ali se uprkos tome vraća u Suboticu.

Ni ovoga puta nije ostao duže od godinu dana u Spartaku, pa je posle epizode u OFK Beogradu, s kojim je sezonu okončao kao šesti, nekoliko meseci bio trener Arisa, da bi konačno preuzeo 'Zmajeve' sa Voždovca.

Posle 20 odigranih kola, Voždovčani zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli sa 18 bodova, četiri više od poslednjeplasiranog kragujevačkog Radničkog. U prvom kolu prolećnog dela šampionata, Voždovac je remizirao sa Partizanom u Humskoj (3:3). Takođe, Milinković je bio trener Vojvodine, kada su Novosađani povukli ekipu sa terena u finalu Kupa Srbije 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve