Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.03.2015.

23:13

Rosicki ne zna ostaje li u Arsenalu

Fudbaler Arsenala Tomaš Rosicki rekao je da je u januaru razmišljao o odlasku iz kluba i da se nada da će do kraja sezone biti standardan u londonskoj ekipi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images
Beta/AP

Rosicki nije bio u prvom timu Arsenala od utakmice i pobede protiv Kvins Park Rendžersa na "Boksing dej" za Božić, a u dosadašnjem delu sezone odigrao je 23 utakmice u svim takmičenjima. Arsenal je od tada ušao među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi i plasirao se u polufinale FA kupa.

"Stvari su se popravile od početka godine, ekipa je počela da igra bolji fudbal, a što je važnije, i ja igram. U poređenju sa prvih šest meseci, sada je mnogo bolje i videćemo kako će biti. Ne znam zbog čega nisam igrao, to je dobro pitanje. I ja bih želeo da znam odgovor", rekao je Rosicki, preneli su češki mediji.

"Menadžer (Arsen Venger) mi je na kraju prošle godine pružio šansu i više vremena na terenu. Možda je to bio prelomni trenutak. U septembru i oktobru smo razgovarali o mom eventualnom odlasku u januaru, ali onda se prelazni rok završio i nisam mogao ništa da uradim", dodao je on.

Rosicki je 2006. godine iz Borusije iz Dortmunda prešao u Arsenal i do sada je odigrao 241 utakmicu i postigao 28 golova.

"Kada ne odigrate nijednu utakmicu u decembru, a prelazni rok se otvori, naravno da razmišljate o odlasku. Zaista sam ozbiljno razmišljao o odlasku, ali oni su mi rekli da ostanem i ja sam ostao. Brzo će doći kraj sezone i tada ćemo videti kakve su nam mogućnosti", rekao je 34-godišnji fudbaler.

"Arsenal je i dalje opcija, ali sada je sada lopta na njihovom terenu. Kada se vratim iz reprezentacije, počećemo da razgovaramo. Imam dve mogućnosti i moram da donesem odluku", dodao je Rosicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve