Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.03.2015.

08:48

"Orlovi" se spremaju za Lisabon

Fudbaleri Srbije u ponedeljak su odradili prvi dan priprema za verovatno ključni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. protiv Portugala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Selektor Radovan Ćurčić je prvi put okupio "orlove", nije imao problema sa sastavljanjem ekipe zbog povreda, a igrači koji čine okosnicu ekipe su u odličnoj formi.

Srbija ima samo jedan bod iz prva tri kvalifikaciona meča, šest manje od lidera grupe Danske, a pet od predstojećeg rivala.

"Portugalija je u mnogo boljem položaju odn as, jer ima pet bodova prednosti. Kod Portugalaca se stvara uverenje da im utakmice protiv Srbije može biti odlučujuća za dalji tok kvalifikacija. Mi gajimo veliki respekt prema Portugaliji, ali i verujemo u sebi i naše mogućnosti", poručio je Ćurčić pre nekoliko dana.

U ponedeljak se radio trening-oporavka u nekoliko grupa igrača, jer je većina fudbalera proteklog vikenda nastupalaza svoje klubove.

Prvog dana okupljanja tima u centru pažnje bili su debitant u selekciji Petar Škuletić, povratnik u reprezentaciju Ivan Obradović, te zvezde iz Premijer lige Dušan Tadić i Filip Đuričić.

Prema rečima tim menadžera nacionalnog tima Aleksandra Boškovića svi poznati fudbaleri su u dobroj fizičkom stanju, tako da će selektor Ćurčić nesmetano moći da sprovede svoje zamisli.

"Mi smo dugo pratili igre svih naših igrača. Pored ovih momaka koje smo pozvali u planovima nam je bilo još šest ili sedam igrača", rekao je Bošković.

Pored duela Portugala i Srbije, u nedelju se igra još jedan meč u grupi, Albanija dočekuje Jermeniju. U slučaju pobede domaćina, Srbija će imati pet bodova manje od trećeplasiranog tima, pa su joj bodovi iz Lisabona neophodni.

Danska je u ovom terminu slobodna, pa će u igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve