Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.03.2015.

22:40

Salah doneo Fiorentini velikih 2:1

Fudbaleri Fiorentine stekli su prednost u gostima od 2:1, pred revanš meč polufinala Kupa Italije sa Juventusom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Fiorentina je odigrala odličan meč i predvođena fenomenalnim Mohamed Salahom stigla na korak od finala Kupa.

Fudbaler Čelsija na pozajmici u ’Violi’ potpuno je dominirao na ’Juventus areni’ postigavši oba gola za svoj tim.

Domaći su bolje počeli meč i već u drugom minutu Arturo Vidal propustio je priliku za vođstvo. Na drugoj strani revanširao mu se Jasmin Kurtić koji nije dobro uhvatio volej posle centaršuta sa levog boka.

Ipak, nekoliko minuta kasnije Fiorentina stiže do prednosti – Kurtić je prosledio loptu do Salaha, ovaj bez ikakvih problema pretrčao dvojicu defanzivaca ’Stare dame’ prešavši oko 70 metara u kontri, i s lakoćom savladao Storarija.

Aktuelni šampion Italije krenuo je ofanzivnije posle primljenog gola, a to im se isplatilo u već u 24. minutu. Na desnoj strani loptu je prihvatio Simone Pepe, sjajno centrirao, a Fernando Ljorente još bolje skočio na penalu i glavom je poslao od leve stative u mrežu.

Tim iz Firence mogao je do novog vođstva, ali su Basanta i Gomez bili neprecizni, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Desetak minuta od početka drugog dela igre Salah je ponovo bio koban po Storarija. Markizio je napravio veliku grešku ispred svog šesnaesterca, lopta se od Hoakina odbila do Salaha koji je rutinski šalje u suprotni ugao.

Egipćanin je tako postigao šesti gol na sedmoj utakmici od dolaska na 'Artemio Franki'.

Nekoliko napada kasnije Karlos Teves bio je blizu da pogodi za 2:2, kada je Neto odlično odbranio. Fiorentina se od tog trenutka potpuno zatvorila, Juventus je napadao, ali su ti ataci bili jalovi i ljubičasti su sačuvali veliku prednost pred revanš.

U drugom polufinalu sastaju se Lacio i Napoli, a prvi meč tog duela završen je nerešeno 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve