Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.03.2015.

21:54

Barselona lagano do finala Kupa

Fudbaleri Barselone lako su se plasirali u finale Kupa kralja, duplom pobedom nad Viljarealom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Katalonci su i u revanšu savladali "Žutu podmornicu" 3:1, kao i u prvom meču na Nou Kampu.

Barsa je ovaj dvomeč rešila već u trećem minutu revanša golom Nejmara posle asistencije Lionela Mesija. Žonatan dos Santos je izjednačio krajem poluvremena, ali Katalonci sa igračem više u finišu stižu do ubedljivog trijumfa golovima Suaresa i Nejmara.

Barsa će u finalu igrati sa Atletik Bilbaom, koji je pobedom 2:0 nad Espanjolom sprečio katalonsko finala Kupa kralja.

Meč je obeležila i jeziva povreda Serhia Busketsa u prvom poluvremenu, kojem je Tomas Pinja stao i bukvalno iskrenuo skočni zglob, koji na sreću i čuđenje svih nije pukao, pa se Buskets sa osmehom na licu vratio na kupu Barse.

Gosti su poveli već u prvom napadu, Suares je promenio stranu, a Nejmar poslao fantastičan pas preko odbrane na peterac, gde je Nejmaru bilo lako da zatrese mrežu.

Usledio je žestok pritisak Viljareala i tri odlične šanse u narednih 15-ak minuta, ali je Mark-Andre ter Stefen zaustavio pokušaje Vijeta, Pine i Čerišjeva.

Ipak, pet minuta pre poluvremena domaćin stiže do izjednačenja. Uče je dobio loptu na levoj strani, ubacio je u peterac gde je ona preletela petoricu igrača, te pala pravo na nogu Dos Santosu na drugoj stativi.

U drugom poluvremenu nastavljena je otvorena igra dva tima, s tim što je sada i Barselona češće pretila.

Prvo je Mesi predriblao dvojicu čuvara i gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je Asenho bio oprezan.

Desetak minuta kasnije dogodio se prelomni trenutak meča, Pinja, koji je prošao nekažnjen za start nad Busketsom, dobio je direktan crveni karton zbog novog oštrog starta.

Barsa odmah kreće u ofanzivu, Inijesta i Nejmar propuštaju šanse, da bi u 73. minutu Luis Suares pogodio za 2:1. Fantastičnu loptu poslao mu je iz sredine terena Maćerano, Urugvajac je pobegao čuvaru, a potom zaobišao Asenha.

Tačku na meč je dva minuta pre kraja drugim golom postavio Nejmar, na sličan način kao u trećem minutu. Ovaj put je sjajan centaršut na peterac poslao Šavi Ernandes, a Brazilac glavom savladao Asenha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve