Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.03.2015.

16:26

Bogić: Nije problem sistem, već mi

Trener čačanskog Borca Bogić Bogićević rekao je da je protiv promene načina takmičenja u fudbalskoj Superligi, koji će biti primenjen od naredne sezone.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Za razliku od mnogih trenera, Bogićević je izneo niz kritika na račun novog modela takmičenja, koji je u utorak zvanično prihvatio Fudbalski savez Srbije.

Izmena sistema podrazumeva da će Superliga od naredne sezone imati 16 klubova, a nakon dvokružnog sistema takmičenja u 30 kola liga će se podeliti na dve grupe od osam timova.

Osam prvoplasiranih činiće plej-of grupu, a preostalih osam plej-aut, pa će se igrati po jednokružnom bod sistemu dodatnih sedam kola.

Kada se liga podeli, do tada osvojeni bodovi deliće se sa dva, a takmičenje će biti nastavljeno sa novim brojem bodova.

"Sam sistem ne bi bio loš, međutim sporno je što je način takmičenja promenjen desetak puta u poslednjih 20 godina, ali nije došlo do boljitka. Dakle, očigledno je da nije problem u sistemu, nego u nama", izjavio je Bogićević Tanjugu.

Bogićević sumnja da će promena privući više gledalaca na stadione i nove sponzore i da će se na srpskim terenima igrati bolji fudbal, jer, s obzirom na to da stanje u kojem se nalaze klubovi treba menjati mnogo toga pre nego sistem takmičenja.

"Dok se ne izvrši privatizacija teško da će doći do istinskih promena, većina klubova je na ivici egzistencije. Novo ustrojstvo teško da će pogodovati malim klubovima, jer će se u prvom delu izdvojiti osam klubova. Sada, na primer, timovi na sredini tabele znatno zaostaju u odnosu na Crvenu zvezdu i Partizan, pa i Vojvodinu. Ne bi imali skoro nikakve šanse da iznenade vodeću trojku u plej ofu", objašnjava trener Borca.

On ističe da bi istinske promene donela privatizacija srpskih fudbalskih klubova, a kao dobar primer naveo je Čukarički.

"Kada bude više klubova poput Čukaričkog tek onda će biti bolje i tada bi promena sistema nešto značila. Privatizovan kluba ima para, sve funkcioniše besprekorno i konstantno u stopu prati tri vodeća tima. Čukarički je model kako treba raditi u našem fudbalu", ocenio je Bogićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d