Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.03.2015.

23:14

"Manipulišu utakmicama zbog vlasti"

Kiparski fudbalski sudija Marios Panaji optužio je nacionalni Savez za nameštanje utakmica.

Izvor:

Autor:

Default images

Panaji je za agenciju AP rekao da neki kiparski arbitri sude u skladu sa direktivom prvog čoveka Fudbalske asocijacije Kipra, koji, kako je rekao, "manipuliše utakmicama kako bi ostao na vlasti i dalje dobijao veliki novac od prava televizijskih prenosa".

"Morao sam da progovorim, kako bi ljudi konačno videli šta se dešava kao i da bi vlasti preduzele mere da regulišu ono čemu sam posvetio ceo život", rekao je 34-godišnji Panaji.

Predsednik Fudbalskog saveza Kipra Kostas Kucokumnis rekao je u januaru da je od UEFA dobio dokaze kako je 17 prvoligaških utakmica na Kipru namešteno.

On je tada naglasio da su korupcijom bili zahvaćeni uglavnom timovi kojima je u poslednje tri godine pretilo ispadanje, kao i da je tim povodom pokrenuta istraga.

Na pitanje Asošiejted presa da komentarise optužbe Panaija da je bilo korupcije, UEFA je odgovorila da "tesno sarađuje sa FA Kipra i da ne može da komentariše aktuelne istrage"

Panai je takođe ocenio da utakmice uglavnom lažiraju nižerazredni timovi, čiji cu vlasnici ostali bez novca, a njihovim igračima mesecima nije isplaćena zarada.

On je takođe rekao da su elitni timovi kao što su Apoel, Omonija, Apolon, Anortozis Farnagusta i AEL suviše moćni da bi na njih moglo da utiče nameštanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve