Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.03.2015.

11:26

Ajerlend nije imao sreće kao Matić

Nemanja Matić je pre desetak dana nasrnuo na igrača Burnlija zbog oštrog starta s leđa, a zašto je tako reagovao najbolje pokazuje povrede Stivena Ajerlenda.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: YouTube screenshot

Iskusni igrač Stouka je poput Matića bio žrtva krvničkog starta kramponima, ali za razliku od srpskog reprezentativca, Irac nije imao dovoljno sreće da ga izbegne.

Njega je Mejnor Figeroa zakačio kopačkom i napravio mu ogromnu posekotinu na listu desne noge, zbog čega je Ajerlend dobio 15 šavova, i sledi mu duža pauza.

UPOZORENJE! U nastavku vesti je slika povređenog Ajerlenda uznemirujućeg sadržaja.

Kao ni igrač Burnlija Ešli Barns, koji je startovao na Matića, tako ni Figeroa nije sankcionisan čak ni žutim kartonom od strane sudija.

"Pomoćni sudija je bio samo deset metara udaljen. Mogu da zamislim da će u izvještaj napisati "video sam prekršaj, ali nisam smatrao da bi za to trebao da dobije crveni karton", što bi bila prava komedija. Bio je to šokantan start, kojim je mogao da završi Ajerlandovu karijeru. Ne znam zašto to nije bio crveni karton. Biće mu potrebno nekoliko nedelja da se oporavi. Ovo je strašno", besan je menadžer Stouka Mark Hjuz.

FA nije nadoknadno kaznila Barnsa, jer je procenila da je sudija imao jasan uvid u situaciju, pa će se verovatno tako izvući i Figeroa. Stouk je slavio 1:0.

Za razliku od Engleske igrači u Belgiji imaju mnogo bolju protekciju kod sudija kod opasnih startova.

Tako je u nedelju igrač Anderlehta Rolando Žorž dobio direktan crveni karton zbog klizećeg starta koji je bio daleko bezazleniji od faula nad Ajerlendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve