Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.03.2015.

18:54

Čelsi odbicima do prvog trofeja

Fudbaleri Čelsija osvojili su Liga kup, pošto su u finalu na Vembliju savladali gradskog rivala Totenhem sa 2:0 (1:0).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Oba gola ’Plavci’ su postigli posle odbitaka – prvi je pao u 45. minutu i pripisan je Džonu Teriju, a u 56. minutu Kajl Voker skrenuo je loptu u mrežu posle udarca Dijega Koste.

To je prvi trofej za Žozea Murinja još od 2012. godine, a Čelsi je trenutno prvi na tabeli Premijer lige i čeka PSŽ u revanšu osmine finala Lige šampiona (1:1 u Parizu).

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Čelsi, dok je suspendovanog Nemanju Matića odlično zamenio Kurt Zuma, koji je igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Prvo poluvreme bilo je veoma tvrdo na obe strane, timovi su bili veoma oprezni, ali konkretniji je ipak bio Totenhem, koji je pogodio i prečku preko Eriksena.

Međutim, to nije značilo mnogo i Čelsi je u 45. minutu stigao do vođstva, uz malo sreće, ali i zbog očajne reakcije odbrane ’Pevaca’. Vilijan je izveo slobodni udarac sa desne strane, lopta se odbila do Džona Terija na sedam-osam metara od gola, a kapiten Čelsija postiže gol nakon što se lopta odbila od Harija Kejna i prevarila Lorisa.

Samo dva minuta kasnije Čelsi je mogao da duplira prednost, ali je Loris uhvatio solidan pokušaj Kejhila glavom.

Drugo poluvreme obe ekipe počele su energičnije, a u 49. minutu ponovo je Loris bio koncentrisan, bacio se i uhvatio loptu posle atraktivnih ’makazica’ Fabregasa.

U 56. minutu ekipa Žozea Murinja ipak je postigla i drugi gol, i to uz mnogo sreće. Dijego Kosta primio je loptu iskosa sa leve strane posle dodavanja Fabregasa, zakoračio je ka gol-autu i šutirao ize teškog ugla, ali se lopta odbila od noge Kajla Vokera i ponovo je Loris bio prevaren ne svojom krivicom – 2:0.

Igrači Totenhema bili su obeshrabreni posle drugog gola i u narednih petnaestak minuta nisu uspeli da povežu nekoliko smislenih dodavanja. Za to vreme Čelsi je mogao da reši sve dileme u vezi sa pobednikom, ali je lopta posle šuta Azara završila malo pored leve stative.

U poslednjih dvadesetak minuta Totenhem je živnuo, počeo je ozbiljnije da pritiska Čelsi i taj pritisak je rastao kako se meč približavao kraju. Ipak, Teri i Ivanović sjajno su intervenisali u dva navrata i predvodili su organizovanu odbranu Čelsija, koji je došao do konačnog trijumfa.

To je peti put u istoriji da Čelsi osvaja Liga kup, a i prethodna dva puta to su učinili sa Murinjom na čelu, u sezonama 2004/2005. i 2006/2007.

Čelsi – Totenhem 2:0 (1:0)
Teri 45, Voker (ag) 56

Čelsi: Čeh – Ivanović, Aspilikueta, Kejhil, Teri – Ramires, Fabregas (Oskar 88’), Zuma – Vilijan (Kvadrado 76’), Azar, Kosta (Drogba 90+3’).
Totenhem: Loris – Voker, Rouz, Vertongen, Dajer – Mejson (Lamela 71’), Bentaleb – Čadli (Soldado 80’), Dembele (Taunzend 62’), Eriksen – Kejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve