Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.03.2015.

14:46

Liverpul evrogolovima srušio Siti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester siti na svom terenu sa 2:1, u velikom derbiju 23. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Siti je tako propustio veliku priliku da se dodatno približi vodećem Čelsiju, pa sada ima pet bodova manje i utakmicu više.

Sa druge strane, Liverpul je potvrdio da je u fenomenalnoj formi, odigrao je sjajan meč i ovom pobedom se izjednačio sa Arsenalom na četvrtom mestu na tabeli.

Duel na Enfildu obeležio je fantastični Felipe Kutinjo, kao i dva evrogola koja je postigao Liverpul. Prvi je u 11. minutu postigao Džordan Henderson koji je sa ivice kaznenog prostora pod prečku pogodio za 1:0, a trijumf je overio upravo Kutinjo koji je na sličan način kao i Henderson, ali još lepšim udarcem, u 75. minutu postavio konačan rezultat.

Liverpul je bio mnogo bolji tim, imao je veću želju i na kraju je mogao i ubedljivije da slavi. Siti nije mnogo pokazao, osim Aguera nije bilo raspoloženog igrača, a gosti su jedini gol postigli u 26. minutu kada je Edin Džeko iskoristio maestralno dodavanje Aguera koji je izbacio barem petoricu defanzivaca domaćina.

Kutinjo, Sterling, Lalana i Henderson izluđivali su odbranu Sitija na čelu sa Kompanijem i Mangalom, a posebno se istakao omaleni Brazilac koji je bez dileme igrač utakmice, ne samo zbgo fenomenalnog pobedničkog gola.

Bio je neuhvatljiv za igrače Sitija, delio je lopte svojim igračima i sve je na kraju začinio evrogolom. U sastavu Liverpula Lazar Marković je sasvim solidno odigrao prvih 76 minuta, dok je na drugoj strani takođe solidan bio Aleksandar Kolarov koji je odigrao ceo meč.

PL, 23. kolo:

Liverpul – Mančester siti 2:1
Arsenal – Everton

subota:
Vest Hem – Kristal Palas 1:3
Burnli – Svonsi 0:1
Mančester junajted – Sanderlend 2:0
Njukasl – Aston Vila 1:0
Stouk – Hal 1:0
Vest Bromvič – Sautempton 1:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve