Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.03.2015.

14:00

FSS: Subotić se ne vraća, za sada

Odbrambeni fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić saopštio je da ne namerava u skorijoj budućnosti da se vrati u reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor Srbije Radovan Ćurčić i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević posetili su Subotića u Dortmundu i razgovarali sa njim o budućnosti reprezentacije.

FSS je saopštio da je sastanak bio jedan u nizu planiranih sa potencijalnim reprezentativcima izmedju dve kvalifikacione utakmice.

U saopštenju se navodi da je razgovor protekao u "iskrenom i prijateljskom tonu", ali i da Subotić "u ovom trenutku nije u mogućnosti da prihvati obaveze i na njih odgovori na adekvatan način".

"Meni je i dalje najvažnije da radim na punom oporavku od teške povrede koja me je prošle sezone odvojila od fudbala na devet meseci. Tačno je da sam se vratio i da igram, ali i dalje svakodnevno radim vežbe oporavka i jačanja kolena. Procena je da dodatni angažman oko igranja u reprezentaciji u vom trenutku ne bi bila najbolja opcija za moje zdravstveno stanje", preneo je FSS Subotićeve reči.

„Gledam svaku utakmicu naše reprezentacije kao pravi navijač i od srca drugovima i svima u Savezu želim sve najbolje. Pobede i uspehe", istakao je igrač Borusije Dortmund.

Ćurčić i Milošević su gledali veliki "derbi Rura" u kojoj je Borusija pobedila Šalke 3:0, a posle su Subotiću preneli planove i detalje novouspostavljenog rada sa najboljom selekcijom.

"Posle iskrenog razgovora, jasno je da Subotić u ovom trenutku nije spreman za povratak. Razgovor sa njim je bio samo jedan u nizu onih koje vodimo sa potencijalnim reprezentativcima. Utakmica protiv Portugala skoro je pred nama i važno mi je da znam na koji način i sa kojim snagama moram da pripremam predstojeći duel", rekao je Ćurčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve