Nova vest
Fudbal

Subota, 28.02.2015.

23:31

Klop: Potpuno savršenstvo

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop rekao je da je pobeda nad Šalkeom sa 3:0 bila savršena, dok su njegovi fudbaleri bili oduševljeni važnim trijumfom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Borusija je protiv Šalkea došla do četvrte uzastopne pobede, posle koje je skočila do desetog mesta na tabeli.

„Ovo popodne je bilo savršeno, a utakmica je bila sjajna od prvog do poslednjeg minuta. Imali smo mnogo šansi u prvom poluvremenu. Bilo je važno da se ne unervozimo. U 78. minutu nas je konačno krenulo“, rekao je Klop.

Klopovi izabranici su postigli tri gola u roku od osam minuta, a još slađe je što je to ostvareno nad velikim rivalom u ’derbiju Rura’, koji je bio favorit u tom meču.

Ništa bolje od ovoga nećemo osetiti ove sezone. Ovo je za nas bila utakmica godine, i za nas i za navijače. Stvarno smo zaslužili pobedu. Bili smo bolji tim sve vreme. Oduševljeni smo što smo pobedili“, rekao je Marko Rojs, strelac trećeg pogotka.

Posle trećeg gola na meču, Pjer-Emerik Obamejang stavio je na lice masku superheroja Betmena, a Rojsu je dao masku njegovog pomoćnika Robina.

Uvek pokušavamo da se zabavimo. To nam je falilo u prvom delu sezone, a takve stvari uvek dobro dođu. Zajedno smo ručali pre dva dana i tada nam je ovo palo napamet“, rekao je Rojs.

Na to se nadovezao Obamejang:

Marko i ja smo pođednako ludi“.

Fudbaler Šalkea Benedikt Hevedes ocenio je da je njegov tim imao loš dan.

Znali smo koliko je dobar napad Borusije, i pokušali smo da ih zaustavimo na sredini terena, ali nismo baš najbolje uspeli. U drugom poluvremenu smo se malo povezali i nismo im dozvoljavali toliko šansi, ali smo zasluženo poraženi. Imali smo baš loš dan i žao mi je navijača koji su nas sjajno bodrili. Nismo pokazali dovoljno hrabrosti“, rekao je Hevedes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve