Nova vest
Fudbal

Subota, 28.02.2015.

17:00

Novi kiks, Borjan stopirao Partizan

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da savladaju niški Radnički u Humskoj 0:0 u poslednjem subotnjem meču 17. kola Jelen Superlige.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Crno-beli nisu uspeli da slave ni u drugom uzastopnom meču, pošto su na otvaranju prolećnog dela remizirali sa Voždovcem 3:3, takođe na svom terenu.

S druge strane, Nišlije su posle remija na Čairu na otvaranju protiv šampiona Crvene zvezde, uspeli da ostanu neporaženi i protiv lidera, a apsolutni junak bio je golman Milan Borjan.

Čuvar mreže reprezentacije Kanade je u nekoliko navrata sjajno intervenisao, iako su gosti već u prvom minutu izbacivali loptu sa gol-linije, a posebno se istakao u poslednjim trenucima meča – kada je pravovremenim istrčavanjem 'ušao' u šut Ivanu Šaponjiću i sprečio ga da ipak donese sva tri boda crno belima.

Navijač Partizana povređen je za vreme bakljade koju su navijači pripredili na početku meča.

Partizan sada ima šest bodova više od Čukaričkog, a sedam od Crvene zvezde koja ima i meč manje, dok je Radnički upisao peti remi i stigao do 14 boda.

U prvim subotnjim mečevima, Čukarički je posle preokreta slavio u Novom Pazaru, Vojvodina je istim rezultatom savladal Mladost iz Lučana, a trijumfovao je i Rad u Čačku.

Poslednji meč kola na programu je u nedelju od 15 časova, kada Crvena zvezda gostuje Jagodini.

Osim spomenute prilike, ekipa Marka Nikolića, koji zbog suspenizije prati mečeve iz novinarske lože, nije stvorila nijednu izgledniju priliku u prvih 45 minuta. S druge strane, gosti su zapretili preko Ašćerića, kada je brzonogi napadač pobegao debitantu Balažiću i Iliću, ali je Živko Živković njegov pokuašaj izbacio u korner.

Drugi deo meča počeo je još većom ofanzivom Partizana, dok su se gosti opredelili da čekaju svoju šansu iz kontri. Zvonko Varga je na teren posla Grbića i Ilića, ali ni oni nisu uspeli ništa značajnije da promene. Borjan je nastavio odlično da brani, zaustavio je pokušaj Ninkovića, a prethodno je Kojić upropasio sjajan pâs Ilića lošim prijemom.

Onda je usledio jedini sumnjiv događaj na meču, pošto je crno-belima poništen pogodak u 72. minutu. Posle akcije po krilu, Grbić je šutirao sa desetak metara, Borjan je bio uspešniji, ali se lopta odbila do Kojića na gol liniji. Međutim, Borjan je ponovo uspeo da interveniše, da bi u nastavku akcije Grbić zakucao loptu u mrežu.

Ipak, od gola nije bilo ništa, jer je pomoćni arbitar procenio da je bivši napadač Rada ometao golmana gostiju iz pasivnog ofsajda. Kako se duel približavao kraju nervoza je rasla, Partizan je nastavio da pokušava, ali se rezultat nije menjao.

U narednom kolu Partizan gostuje Donjem Sremu, dok Radnički u Nišu čeka Jagodinu.

Parovi 17. kola Superlige Srbije:

subota:
Borac – Rad 0:1 (0:1)
Mihajlović 32
Napredak – Radnički 1:0 (1:0)
Ivičić 25
Spartak – OFK Beograd 1:0 (1:0)
Ivanović 15
Vojvodina – Mladost 2:1 (0:0)
Gaćinović 60, Ivanić 64 - Golemić (p) 76
Voždovac – Donji Srem 0:1 (0:0)
Spalević 49
Novi Pazar – Čukarički 1:2
Radivojević 10 - Matić 21, S. Srnić 47
Partizan – Radnički (N) 0:0

nedelja:
Jagodina – Crvena zvezda (15.00)

Tabela:
1. Partizan 17 12 4 1 41:13 40
2. Čukarički 17 10 4 3 28:15 34
3. Vojvodina 17 10 3 4 31:17 33
4. Crvena zvezda 16 9 6 1 18:6 33
5. Jagodina 16 7 3 6 22:23 24
6. Novi Pazar 17 6 5 6 19:16 23
7. OFK Beograd 17 5 8 4 19:19 23
8. Rad 17 6 4 7 20:20 22
9. Spartak Subotica 17 5 6 6 12:17 21
10. Mladost 17 5 4 8 20:24 19
11. Napredak 17 5 4 8 14:19 19
12. Donji Srem 17 5 4 8 14:24 19
13. Voždovac 17 4 5 8 15:25 17
14. Borac 17 3 7 7 13:20 16
15. Radnicki Niš 17 3 5 9 13:25 13
16. Radnicki 1923 17 2 4 11 7:23 10

Sastavi:

Partizan: Živković, Bandalovski, Balažic, Branko Ilić, Volkov, Brašanac (od 46. Ilić), Drinčić, Živković (Grbić 60'), Babović, Ninković, Kojić (od 73. Šaponjić)

Radnički Niš: Borjan, Petrović (od 85. Valentić), R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Kolarević, Popara, Marjanović, Pejčić (od 70. Zemljanuhin), Ašćerić, Jovanović (od 90. Pavlović)

Očekivano, Partizan je krenuo ofanzivno, da bi već u prvom napadu imao sjajnu šansu za gol. Drinčić je pokušao da proigra Kojića na penalu, golman Borjan je samo kratko izbacio loptu, pravo na nogu Ninkovića – ovaj hvata volej, ali Lakić-Pešić je sa linije izbacuje u korner.

Pokušali su gosti brzo da odgovore, crno-beli su izdržali nalete i povratili kontolu, ali su Nišlije onda u 15. minutu imale najbolju šansu u dosadašnjem toku susreta, a svemu tome prethodila je velika bakljada na Južnoj tribini. Ašćerić je uspeo da pobegne po desnom boku, slovenački tandem defanzivaca Balažič-Bandalovski nije uspeo da ga sustigne, ušao u kazneni i šutirao kroz noge Živku Živkoviću, ali je ovaj uspeo da je izbaci u korner.

Nastavilo se sa otvorenom igrom u Humskoj, obe ekipe imale su nekoliko pokušaja iz daljine, ali nismo videli izgledniju priliku za gol. Domaći su imali dobru priliku da zaprete iz prekida, međutim, kombinacija koju je smislio Babović nije lepo sprovedena u delo, dok su Nišlije pretile uglavnom sa distance i posle udarca iz ugla.

Do odlaska na odmor nije bilo previše uzbuđenja, iako je nastavljeno sa otvorenom igrom na obe strane. Jedino vredno pomena, bila je situacija desetak minuta pre kraja prvog dela igre, kada je posle akcije po levom boku, i centaršuta Volkova, Drinčić šutirao za malo pored stative. Sa druge strane pokušao je Popara, dok je Andrija Živković zbog oštrog starta zaradio žuti karton.

Drugi deo igre počelo je novom ofanzivom domaćina, da bi prvo uzbuđenje usledilo u 49. minutu. Živković je primiro dubinsku loptu i krenuo sam na Borijana, ali je posle duela, nedovoljnog za penal, pao, pa je golman gostiju pokupio loptu. Nastavio je Partizan sa napadima, a već u sledećem napadu viđena je nova drama na gol-liniji.

Ninković je poslao korner na drugu stativu, Balažič bio najviši u skoku, ali je ovoga puta Bulatović, posle prve intervencije Borjana, u poslednji čas izbacio loptu u polje.

U međuvremenu, viđena je i druga izmena, Živković je napustio trener, a ušao je Grbić, dok je na startu drugog dela igre Saša Ilić ušao umesto Brašanca.

Nije Partizan prestajao s napadima, dok su se Nišlije odlučile prevashodno za odbranu svog gola. Pokušavali su sporadično iz kontri, ali su crno-beli bili ti koji su konstatno pretili. Najpre je Kojić lošim prijemo upropastio dobru šansu, a onda je Borjan ponovo bio uspešniji od Ninkovića.

U 72. minutu videli smo najzanimljiviji detalj meča, pošto je Partizanu poništen gol zbog pasivnog ofsajda Kojića. Borjan je zaustavio pokušaj Grbića, posle akcije po levom boku, ali se lopta odbila do Kojića u petercu. Međutim, golman gostiju je opet sa linije izbacio loptu, da bi je Grbić zakucao u mrežu. Ipak, Kojić se nalazio u ofsajdu.

Nedugo zatim, Ivan Šaponjić zamenio je Kojića, koji je sa terena ispraćen zvižducima. Usledila je nova gužva ispred gola gostiju, kada je Babović zakačio Petrovića, posle lošeg centaršuta Grbića, da bi došlo i do čarki, ali se sve brzo smirilo. Šaponjić je zatim pogodio stativu, ali je pre svega toga bio u ofsajdu.

Robert Kiš Čepegi je duel produžio za pet minuta, zbog šest izmena i spomenutnog prekida prilikom povrede Petrovića, koji nije bio u stanju da završi meč. Najbolju šansu da ipak svom timu donese tri boda imao je Šaponjić, posle sjajne lopte Saše Ilića, ali je Milan Borjan još boljim istrčavanjem potvrdio epitet igrača susreta – 0:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve