Nova vest
Fudbal

Subota, 28.02.2015.

15:24

Keši: Nude mi robovlasnički ugovor

Bivši selektor nigerijske reprezentacije Stiven Keši požalio se da mu je Nigerija ponudila robovlasnički ugovor za angažman u naredne dve godine.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP

Pedesetdvogodišnji Keši je prošlog leta na Mundijalu u Brazilu doveo Nigeriju do osmine finala, ali kao branilac titule nije uspeo da se kvalifikuje za ovogodišnji Kup Afrike u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Njegov prvobitni ugovor istekao je prošle godine po završetku Mundijala, a sada je dobio novu ponudu, kojom, u najmanju ruku, nije impresioniran.

„Od klauzula koje sam do sada video ne bih znao koje reči da upotrebim, ali ugovor bih mogao da opišem kao robovlasnički“, rekao je Keši, verovatno misleći na to da će morati da odgovara za svaki svoj potez komisijama i zvaničnicima Fudbalske federacije Nigerije.

Kako se navodi, Kešiju je ponuđen dvogodišnji ugovor koji bi stupio na snagu prvog marta, a po kome će on morati da ostvari nekoliko ciljeva, kao i da potpiše kodeks ponašanja.

Keši je otkrio da će mesečno dobijati nešto manje od 25.000 dolara, što je suma koju je primao i u prethodnom angažmanu.

Ove nedelje, Keši je izgubio „trku” za mesto selektora Burkine Faso koja je izabrala nemačkog stručnjaka Gernota Rora.

Nigerija u martu igra dve prijateljske utakmice, protiv Bolivije i Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve