Nova vest
Fudbal

Subota, 28.02.2015.

10:33

Zvezda neće morati u niži rang

Crvenoj zvezdi ne preti opasnost igranja u nižem rangu takmičenja zbog dugova prema bivšim igračima, a klub nije dobio upozorenje od UEFA povodm toga.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

"Sport" piše da su u klubu bili zatečeni neproverenom informacijom i kako su istakli klubove može da eliminiše samo nacionalni Savez ukoliko ne ispune obaveze u roku.

Uprava “crveno-belih” je za dva miliona evra smanjila potraživanja za dva meseca, a napravljen je program da se reši ostatak uplatama i prolongiranjem na određen period.

Plan je da se sve reguliše do 31. marta, kada ističe rok da se pripreme izveštaji za konkurs za evropsku licencu.

Da bi izbegla prošlogodišnju sudbinu kada je na godinu dana suspendovana iz takmičenja UEFA, Crvena zvezda će do kraja marta morati da nađe više od 11 miliona evra. Ekonomski eksperti polako privode posao kraju, a finansijska konstrukcija treba da bude zatvorena za mesec dana i da se do maja odradi u potpunosti po završetku takmičarske sezone.

“Nije u planu rigorozna mera eliminacije u niži rang, a za to realno i ne postoji opasnost. Rešeni su dugovi prema odlukama UEFA i FIFA i tako su izbegnute eventualne sankcije. I ostatak potraživanja se planira u doglednom periodu pored činjenice da je Uprava nasledila brojne probleme iz prošlosti”, saopštili su iz Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve