Nova vest
Fudbal

Subota, 28.02.2015.

10:25

Rojs: Ne smemo da izgubimo derbi

Fudbaler Borusije Dortmund Marko Rojs rekao je da njegova ekipa ne sme da izgubi od Šalkea u subotnjem derbiju.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Derbi Rura na programu je od 15.30 časova, Borusija je dobro počela drugi deo sezone, pobegla sa dna tabele i sada je na 12. poziciji sa 25 bodova, dok je Šalke na četvrtom mestu sa 10 bodova više.

“Derbi je jednostavno u krvi. Protiv Šalkea znate da morate da trčite, borite se dok ne padnete i nikako ne smete da izgubite. To mi je jasno već godinama i tako ulazim u svaki meč sa Šalkeom."

"Znamo se veoma dobro. Derbi mnogo znači navijačima. Moramo da damo sve od sebe kako bismo pobedili. Igramo na svom terenu, neće biti lako, to je sigurno. Šalke igra veoma dobro, stil im je defanzivan, a poslednja linija odbrane je dosta napred kada imaju loptu u svom posedu. Moramo dobro da uradimo domaći i pripremimo se za njih, mislim da su šanse 50-50.”

Nemački reprezentativac je nedavno produžio ugovor sa klubom, iako se tokom zimskog prelaznog roka spekulisalo da bi mogao u neki od najvećih evropskih ekipa. Ipak, on je odlučio da ostane tamo gde je najsrećniji.

“Bilo je mnogo spekulacija, mnogo se pričalo, a još više pisalo o tome šta ću, ili šta neću uraditi. Ali, na kraju, meni je bilo najvažnije, a i dalje mi je bitno da sam srećan, to me najviše motiviše i zbog toga sam ostao u klubu. Ovde živi moja porodica, moji prijatelji, ovde je sve što mi je važno, jer život postoji i pored fudbala”, zaključio je Rojs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve