Nova vest
Fudbal

Petak, 27.02.2015.

20:59

FSS skratio Jelen Superligu

Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da Jelen Superliga Srbije traje do 24. maja, nedelju dana kraće nego što je prvobitno bilo planirano.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prva liga Srbije će biti završena dan ranije, a vladajuće telo srpskog fudbala tu odluku je donela zbog učešća mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Češkoj i nacionalnog tima igrača do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Izvršene su izmene i u kalendaru takmičenja ženskog fudbala i kalendaru takmičenja Prve futsal lige i futsal kupa Srbije.

Na sastanku Odbora za Hitna pitanja, data je saglasnost oko ugovora, koji tretira buduće radove na rekonstrukciji osvetljenja na Stadionu „Rajko Mitić“.Plan radova uklađen je prema postavci eksperta za osvetljenje UEFA.

Data je i saglasnost, koja se odnosi na odluku komisije za izbor najboljeg ponuđivača za nabavku veštačke trave, koja će biti ugrađena na 12 terena širom Srbije. Na osnovu najpovoljnije ponude, izabrana je domaća firma „Tarket“ iz Bačke Palanke.

Posebno pitanje g skupa odnosilo se na raspodelu sredstava za pomoć fudbalskim klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine. Sredstva su na namenski račun obezbeđena angažmanom Fudbalskog saveza Srbije, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA. Plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i Fudbalskog saveza Srbije.

Tom prilikom odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava iz maja 2014. Preostalih 40 odsto biće dostupno pojedinim klubovima Supe lige, kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, a na osnovu utvrđene štete, dobio je sredstva za sanaciju 33 terena - stadiona na svojoj teritoriji. Očekuje se da će u toku naredne nedelje biti završen i tender za izvođača radova na sanaciji štete na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, što se odnosi na 17 klubova.

Fudbalski savez Srbije uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FSS budu namenjena za obnovu na fudbalskim objektima u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve