Nova vest
Fudbal

Petak, 27.02.2015.

19:48

Anri: Sanjam klupu Arsenala

Legendarni fudbaler Arsenala Tjeri Anri priznao je da je u ’Tobdžije’ stigao delom jer su mu se sviđali dresovi, ali da sada želi na klupu londonskog kluba.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Dave Thomson, File

Anri je u dugom intervjuu koji će tokom vikenda emitovati ITV priznao da mu je san da jednog dana vodi Arsenal, za koji je igrao od 1999. do 2007. godine, a potom kratko 2012.

Ne znam šta Arsen želi da radi i koliko želi da ostane“, rekao je Anri i dodao da želi da stekne iskustvo pre nego što možda nasledi Vengera na klupi.

Jednostavno, želim da budem spreman da se jednog dana nađem u poziciji da budem menadžer. Biti menadžer Arsenala bi bilo ostvarenje sna. Ali, prvo moram mnogo toga da naučim, to je najvažnije“, dodao je Anri.

Anri je istakao da je London za njega dom, kao i da bi bez oklevanja prihvatio kada bi mu Arsenal ponudio neki posao.

Nikad ne bih mogao da kažem ’ne’ Arsenalu. Rekao bih ’da’, i bilo bi sjajno“, naglasio je Anri.

Francuski fudbaler trenutno radi kao stručni konsultant za Sky, a kada se bude prihvatio posla menadžerskog posla, veruje da će morati da promeni svoj pristup igračima, pošto se zna kako je bio oštar tokom igračkih dana.

Kada sam igrao, sve sam mučio, jer sam mnogo tražio i od sebe, i od drugih. Kada trenirate nekoga, ne možete da se derete i vrištite. Ne želite da uplašite svoje igrače. Na svaku utakmicu sam dolazio sa željom da se pokažem i udivim šta mogu. Svi imamo svoje granice“, istakao je Anri.

Anri je, takođe, otkrio veoma čudan razlog zašto je prešao u Arsenal iz Juventusa, a to su crveno-beli dresovi.

Odlučio sam da igram za Arsenal zbog Arsena, Jana Rajta i dresova. Kada ste mladi, neke stvari vam uvek ostanu u sećanju, kao taj crveno-beli dres“, rekao je Anri.

Bivši francuski fudbaler, koji je završio karijeru prošle godine, takođe je govorio o tome šta mu nedostaje sada kada više nije aktivan.

Nedostaje mi dan velike utakmice i osećaj koji imate u telu kada znate šta vas čeka. Nedostaje mi taj osećaj. I muškarci se grle, znate. Volim kada se grlimo. To je drugarstvo i dozvoljeno je. Taj miris svlačionice, navikao sam na to“, istakao je Anri.

Anri je tokom karijere igrao za Monako, Juventus, Arsenal, Barselonu i Njujork Red Bulse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve