Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.02.2015.

19:00

LE: Napoli, Everton, Briž pred 1/8f

Napoli, Everton i Klub Briž na korak su od osmine finala Lige Evrope, a polovinu posla u prvim mečevima 1/16f odradili su Dnjipro, Volfsburg i Zenit.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Everton je uz het-trik Romelua Lukakua razbio Jang Bojs 4:1 posle preokreta u Bernu, dok je Napoli za pola sata nadigrao Trabzon za 4:0. Klub Briž je stekao 3:1 u Olborgu.

Bas Dost je sa dva gola u drugom poluvremenu doneo Volfsburgu 2:0 protiv Sportinga, a Dnjipro je istim rezultatom savladao Olimpijakos. Fejenord je izborio 1:1 u Rimu protiv Rome.

Golom Hulka Zenit je slavio minimalnim rezultatom protiv PSV-a u Ajndhovenu, dok je golovima Maksija Lopesa Torino preokrenuo protiv Atletik Bilbaa, ali su Baski izvukli 2:2 ispod Alpa.

Trojica Srba su nastupila u ovim mečevima, Nikola Maksimović je igrao za Torino, a dvojica Milana, Gajić i Vilotić su bila u timu Jang Bojsa. Adem Ljajić je sa klupe gledao remi Rome, a Nikola Kujović trijumf Klub Briža.

Ove utakmice imale su krvaru uvertiru u Rimu, gde su divljali navijači Fejenorda, kojih je uhapšeno 22.

Napoli je ekspresno rešio duel sa Trabzonom. Već u šestom minutu Enrike je doneo prednost Italijanima, da bi 15 minuta kasnije posle duplog pasa i sjajnog trka Gabijadnija pogodio Iguain. Samo nekoliko minuta kasnije mrežu je zatreslo i pojačanje iz Sampdorije, da bi Turke dotukao Sapata u nadoknadi vremena.

Everton je loše počeo meč u Bernu, iskusni Giljom Oro je sa ivice kaznenog prostora savladao Tima Hauarda, ali je potom usledio ekspresan preokret. Zahvaljujući dve sudijske greške, ali i očajnoj odbrani Jang Bojsa, Romalu Lukaku sa dva i Kolman jednim golom donose 3:1 "karamelama". Pola sata pre kraja Lukaku sjajnim golom potvrđuje verovatno plasman u osminu finala takmičenja.

Posle akcije Viguere u devetom minutu, Inaki Vilijams donosi prednost Atletik Bilbau u Torinu, ali domaćin u nastavku preuzima kontrolu, te preko sjajnog Maksija Lopesa i njegove igra glavom stiže do preokreta. Ipak, 20-ak minuta pre kraja Karlos Gurpegi sa penala glavom donosi egal gostima.

Roma dobrom igrom u prvom poluvremenu stekla prednost protiv Fejenorda, a gol je postigao Žervinjo petom sa ivice peterca nakon sjajne akcije i dodavanja Torosidisa. Međutim, domaćin u nastavku nije dokrajčio rivala, koji u desetom minutu drugog dela koristi gužvu u kaznenom, te odbitak od prečke Kolin Kazim-Ričards glavom pretvara u izjednačenje.

Volfsburg je odigrao još jedan fantastičan meč, razbijao je ekipu Sportinga koja je u prvom poluvremenu propustila fantastičnu kontru da kazni promašaje domaćina, da bi u drugom delu sjajne pasove Nalda i De Brujnea u dva gola prednosti pred revanš u Lisabonu doneo Bas Dost.

Liga Evrope, 1/16 finala:
Olborg – Klub Briž 1:3 (0:2)
Helenijus 71p Ulare 25, Refaelov 29, Petersen 61ag
Roma – Fejenord 1:1 (1:0)
Žervinjo 22 – Kazim-Ričards 55
Dnjipro – Olimpijakos 2:0 (0:0)
Kankava 51, Rotan 50
Torino – Atletik Bilbao 2:2 (2:1)
Lopes 18m 42 Vilijams 9, Gurpegi 73
Trabzonspor – Napoli 0:4 (0:3)
Enrike 6, Iguain 20, Gabijadini 27, Sapata 90+2
Volfsburg – Sporting 2:0 (0:0)
Dost 47, 63
Jang Bojs – Everton 1:4 (1:3)
Oro 10 Lukaku 24, 39, 58, Koleman 28
PSV – Zenit 0:1 (0:0)
Hulk 64

Od 21:05:
Anderleht – Dinamo Moskva
Liverpul – Bešiktaš
Totenhem – Fiorentina
Seltik – Inter
Gengam – Dinamo Kijev
Viljareal – Salcburg
Ajaks – Legija
Sevilja – Borusija Menhengladbah

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve