Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.02.2015.

11:25

Mijailović o 52 miliona i Lazoviću

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović dao je izjavu da šampion Srbije posluje transparentno, kao i da je trenutno rukovodstvo nasledilo ogroman dug.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Kako se navodi, prema izveštaju renomirane revizorske kuće 'Dilojt i Tuš' dug kluba iznosi 52 miliona evra.

Takođe, Mijailović se osvrnuo i na situaciju u vezi sa ugovorom Darka Lazovića, za koji kaže da je nekoliko puta bio predmet moguće revizije, rekavšo da je taj dug samo jedan odsto ukupnog duga najtrofejnijeg srpskog kluba.

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Tertić pričao je u opširnom intervjuu za B92 da nije normalno da Darko Lazović prima četiri puta više novca od saigrača.

"FK Crvena zvezda posluje transparentno i u skladu sa tim su i objavljeni finansijski izveštaji renomirane kuće 'Dilojt i Tuš'. Ovo rukovodstvo je nasledilo ogroman dug koji iznosi 52 miliona evra i svesni smo problema koji su pred nama. Dug prema našem igraču Darku Lazoviću nije sporan. Revizija njegovog ugovora više puta je bila tema naših razgovora na sednicama UO u proteklih šest meseci, gde je razgovarano kako da prevaziđemo taj problem. I Darko Lazović i celokupna javnost je svesna da je taj dug samo jedan posto od ukupnog duga koji Crvena zvezda ima prema svojim poveriocima.

FK Crvena zvezda danas nema 52 miliona evra, a neće ni imati toliki iznos da bi se izmirile sve obaveze. Kao što se obavljaju razgovori sa mnogim drugim poveriocima sa ciljem da se deo duga isplati, deo prolongira, a deo otpiše, tako je i sa Darkom Lazovićem obavljeno više razgovora sa ciljem prevazilaženja finansijskih problema u kojima se nalazi Crvena Zvezda, a sa namerom da poverioci budu ispoštovani u skladu sa finansijskim mogućnostima našeg kluba. Iskreno se nadamo se da ćemo započete razgovore sa našim igračem privesti kraju na obostrano zadovoljstvo i da će Darko Lazović i u prolećnoj sezoni predvoditi napad našeg tima.


Rukovodstvo FK Crvena zvezda će učiniti sve da reši nasleđene probleme, ispravi greške iz prošlosti koje su dovele klub u ovakvu situaciju kako bi se sačuvao i stabilizovao klub. Crvena zvezda će iskoristiti i sve zakonske mogućnosti koje su donešene upravo za ovakve situacije, da bi se pomoglo insolventnim firmama da se stabilizuju i izbegnu bankrot", Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve