Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.02.2015.

16:37

Seltiku 400. Old Firm

Fudbaleri Seltika pobedili su Rendžers sa 2:0 u 400. Old Firmu prvom posle tri godine, odigranom u okviru polufinala Liga Kupa.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Dve ekipe se nisu sastajale otkako su "Policajci" izbačeni iz lige.

Golove za Seltik postigli su Grifits u i 10. i Komons u 31. minutu. Sprski fudbaler Stefan Šćepović nije ulazio u igru za pobedničku ekipu.

Meču su prethodile tenzije i upozorenja škotske policije da igrači na bi trebalo previše da slave golove, a navijači Seltika su atmosferu dodatno podgrejali saopštenjem u kojem su istakli da je Old Firm mrtav.

Pobdnik je rešen posle pola sata igre. U 10. minutu Seltik je poveo preko Grifitsa koji je loptu glavom sproveo u mrežu posle centaršuta Johansona. Inicijativa je nastavljena posle vođstva, dok Rendžers nije imao mnogo konkretnih akcija. Na 2:0 povisio je Komons u 31. minutu udarcem sa oko 15 metara, a golman je bio nemoćan.

I u drugom poluvrmenu se nastavila dominacija Seltika na terenu, golu protivnika ponovo su pretili Grifits i Komons. Rendžers je i dalje retko stvarao prilike. Do kraja meča Seltik je mogao do trećeg gola preko Gvidetija, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve