Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.02.2015.

16:22

"Petarda" Arsenala Aston Vili

Fudbaleri Arsenala pobedili su Aston Vilu sa 5:0 u prvom nedeljnom meču 23. kola Premijer lige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Arsenal nastavo sa odličnim partijama, a Aston Vila sa golgeterskim postom, jer je poslenji put pogodak postigla pre šest utakmica.

Golove za ekipu Arsena Vengera postigli su Žiru, Ezil, Volkot, Kasorla i Belerin. Arsenal se vratio na petu poziciju na tabeli sa 42 boda, dok je Aston Vila ostala na 16. mestu sa 22.

"Tobdžije" su bile bolje od početka do kraja meča, kontrolisale igru i nisu dozvolile protivniku da ozbiljnije zapreti.

Žiru je doveo Arsenal u vođstvo već u osmom minutu. Mertezaker je dugačak pȃs uputuio je ka Ezilu, a on je iz prve dodao ka Žiruu, Francuz je imalo malo porblema da primi loptu, ali je uspeo da šutira i savlada golmana Aston Vile. Arsenal je bio bolji rival tokom prvog poluvremena, a priliku da duplira prednost propustio je Kasorla kada je pogodio stativu.

Najbolju akciju Aston Vila stvorila je preko Vajmana, ali je Ospina sjajno intervenisao. Arsenal je odmah potom poveo kontranapad, Volkot je bio u prilici, ali ga je zaustavio Ričardson.

Arsenal je stao na početku drugog poluvremena, ali ekipu je razbudio Ezil u 56. minutu. Tobdžije su oduzele Aston Vili loptu na sredini terena, Žiru se nemačkom fudbaleru odužio za asistenciju u prvom poluvremenu, a Ezil bio precizan udarcem po zemlji.

Napad koji je prethodio trećem golu započeo je Ospina koji je pronašao Volkota, on dodao Kasorli, loptu ponovo uzima englski fudbaler, krenuo je ka golu, šutirao i savladao golmana Aston Vile. Arsenal je nastavio sa napadima, posle udarca glavom Žiru je pogodio prečku.

Golman Aston Vile oborio je Akpoma u kaznenom prostoru u 75. minutu, sudija je pokazao na belu tačku, Kasorla je snažno šutirao Guzanu je malo nedostajalo da odbrani, ali mu je lopta prošla kroz ruke i završila u mreži. Arsenal je u finišu meča pokušavao da stigne i do petog gola, a to je i uspeo u sudijskoj nadoknadi vremena preko Belerina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve