Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.02.2015.

09:02

Pelegrini: Zaslužili više od boda

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini kaže da je njegov tim stvorio više šansi u meču sa Čelsijem u derbiju 23. kola Premijer lige (1:1).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Mislim da je moj tim pokušavao da pobedi od prvog do poslednjeg minuta. Veoma sam ponosan na to jer nije lako doći na Stamford Bridž na gostovanje lideru Premijer lige. Stvorili smo, naročio u prvom poluvremenu, velike šanse i zaslužili smo više od boda. Nisam zadovoljan bodom, ali jesam igrom“.

“Napravili smo izmene kojima smo pokušali da stvorimo višak prostora protiv ekipe koja se brani vrlo dobro, blizu svog šesnaesterca, i koja je vrlo opasna u kontrama, tako da nismo mogli da mislimo samo o napadu. To je takođe važan deo meča – nisu nam stvorili nijednu opasnu kontru, kao što inače čine“, dodao je Pelegrini.

Čileanski stručnjak ističe da Siti i Čelsi imaju različite stilove igre.

“Mislim da oba tima imaju jasan stil igre – svi žele da igraju na način na koji misle da je bolje. Vi novinari analizirajte stil igre Čelsija, ja analiziram samo stil svog tima. Ponavljam da sam ponosan na način na koji smo igrali – na ovom stadionu Čelsi obično pobeđuje. Ne kažem da smo mi više napadački nastrojeni – samo kažem da obe ekipe imaju jasno određen stil igre, a vi morate da analizirate taj stil“, zaključio je Pelegrini.

Posle 23 kola ’Plavci’ su prvi na tabeli sa 53 boda, a Siti je drugi sa pet manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve