Nova vest
Fudbal

Petak, 30.01.2015.

19:41

Junajted doveo beka iz osmoligaša

Mančester Juanjted objavio je na svom sajtu da je potpisao ugovor na 18 meseci sa bivšim omladincem gradskog rivala Sitija Sadikom El Fiturijem.

Izvor:

Autor:

Default images
@mufc/twitter

Put 20-godišnjeg beka rođenog u Libiji do Old Traforda je i više nego zanimljiv, a ključnu ulogu u celoj priči odigrale su legende 'Crvenih đavola' – Pol Skols i Fil Nevil.

Desni bek je po odlasku iz Sitija pokušao da se izbori za mesto u nekoliko klubova, da bi na kraju u decembru zaigrao za osmoligaša Salford Siti, koji sa klupe vode upravo Skols i Nevil.

Osim legenarnog veziste i defanzivca, vlasnici Salforda su još Rajan Gigs, Niki Bat i Gari Nevil, koji imaju po deset odsto akcija, dok Piter Lim, vlasnik Valensije, kontorliše preostalih 50 odsto paketa akcija.

Na preporuku Pola i Fila dobio je priliku da odigra meč između prvotimaca koji su u drugom planu i tima do 21 godine, a on je uspeo da bude najbolji na terenu. Društvo su mu pravili Adnan Januzaj, Daren Flečer i Viktor Valdes.

"Najiskrenije, ovo je ostvarenje sna za mene. Ali, moram, pre svega, da se zahvalim Salford Sitiju za šansu i za verovanje u mene i moje kvalitete. Jedva čekam da vidim šta će se sledeće dogoditi, a prosto je neverovatno da se sve to odigrava u Mančester Junajtedu", rekao je El Fituri za sajt najpopularnijeg britanskog kluba.

Iako ne mora da znači da će se uopšte izboriti za minute kod Luja van Gala, Libijac je pre samo nekoliko meseci bio na ivici da fudbal igra samo polu-profesionalno, a sada je član jednog od najboljih klubova sveta.

Njegov rođeni brat Hamam takođe nastupa u Premijer ligi, za ekipu Burnilija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve