Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.01.2015.

22:42

Lacio prošao, Inzagi pred otkazom

Fudbaleri Lacija plasirali su se u polufinale Kupa Italije posle pobede nad Milanom 1:0 (1:0) na San Siru.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Rimski klub je slavio golom Lukasa Bilje iz penala u 38. minutu, a u drugom poluvremenu je odoleo domaćinu iako sa igračem manje zbog isključenja Ljorika Cane.

Milan je trećim uzastopnim porazom, drugim od Lacija u samo tri dana, možda ostao bez trenera, jer je meč sa Rimljanima bio "biti ili ne biti" za Filipa Inzagija, koji je ispraćen zvižducima sa San Sira.

Dušan Basta je odigrao poslednjih 35 minuta za Lacio, koji u polufinalu čeka boljeg iz duela u kojem se 4. februara sastaju Inter i Napoli.

Oba tima su imala solidne šanse tokom meča, Miroslav Kloze je zapretio u osmom minutu, dok je s druge strane opasan bio Žeremi Menez.

Potom je Montolivo blokom zaustavio Katalcija, dok Pacini nije uspeo da dobije vazdušni duel sa Parolom. Nedugo zatim Čerčijev volej iz neposredne blizine je blokirao Beriša.

Ipak, u završnici poluvremena Lacio je poveo. Albertaci je igrao rukom posle centaršuta, a Lukas Bilja je savladao Dijega Lopesa.

U samom finišu prvog dela igre sreća je pogledala domaćina, Cana je pomalo oštro kažnjen zbog faula drugim žutim kartonom, pa je Milan dobio brojčanu prednost pred drugih 45 minuta.

Usledila je inicijativa Milana, u igru je ušao i Keisuke Honda, ali odmbrana Rome je dobro odolevala. Paciji je imao dobru šansu posle sjajnog prijema grudima i volej udarca, ali je ga je sudija zaustavio zbog držanja rivala rukom.

Petnaestak minuta pre kraja Lacio je imao šansu da dotuče rivala, ali je lopta posle šuta Keite pored nemoćnog Abijatija pogodila stativu.

U samom finišu Inzagi je na teren poslao i januarsko pojačanje Susa, nove šanse imali su Pacini i Čerči, ali je Lacio sačuvao mrežu i prošao dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve