Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.01.2015.

17:42

Fergi ne radi, ali mnogo zarađuje

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson nastavio je da zarađuje velike svote novca i po odlasku sa klupe ‘crvenih đavola’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Jon Super, File

Ferguson je napustio Junajted 2013. godine posle 26 godina i preuzeo je ulogu ambasadora kluba, pa su samim tim ‘đavoli’ objavili kolika su njegova primanja.

Škot je od oktobra 2013. godine do juna 2014. za konsultantske usluge od Junajteda dobio 2.165.000 funti.

Engleski mediji ističu da uloga ambasadora ‘crvenih đavola’ Fergusonu tako donosi 10.000 funti na dan.

Iako je legendarni menadžer napustio tu funkciju pre dve godine, sigurno je pomogao klubu na globalnom nivou. Kao jedan od primera za to mediji navode imenovanje Park Đi-Sunga za ambasadora kluba u oktobru, a zanimljivo je da je baš Ferguson doveo bivšeg reprezentativca Južne Koreje na “Old Traford”.

U istim dokumentima u kojima se navode Fergusonova primanja, otkriveno je da je Dejvid Mojs, zajedno sa svojim pratećim osobljem, dobio 4.892.000 posle otkaza. Mojs je dobio otkaz posle osam meseci od trenutka kada je nasledio Fergusona, a pre nekoliko meseci je imenovan za trenera Sosijedada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve