Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.01.2015.

12:43

Australija finalista Azijskog kupa

Fudbalska reprezentacija Australije plasirala se u finale Azijskog kupa, čiji je domaćin, pošto je sa 2:0 pobedila Ujedinjene Arapske Emirate.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Strelci na utakmici u Sidneju bili su Trent Sejnsburi u trećem i Džejson Dejvidson u 14. minutu, dok je kod oba gola asistent bio Masimo Luongo.

Australija će u finalu u subotu, 31. januara, u Sidneju igrati protiv Južne Koreje, koja je u ponedeljak eliminisala Irak.

’Sokerosi’ su na samom startu meča izborili korner koji je odlično izveo Luongo, a u šesnaestercu se najbolje snašao Sejnsburi koji je preciznim udarcem glavom savladao protivničkog golmana.

Meč je bio rešen 11 minuta kasnije posle gužve pred golom UAE. Australijski fudbaleri su prošli sa desne strane, posle centaršuta se stvorila gužva, u kojoj su se najbolje snašli Luongo i Dejvidson. Asistent kod oba gola je ovoga puta pravovremenim uklizavanjem doturio loptu Dejvidsonu koji je precizno plasirao loptu u golmanov desni ugao.

Selekcije Iraka i UAE će se dan ranije u Njukaslu boriti za treće mesto na Azijskom kupu.

Reprezentacija Australije će tako ponovo imati priliku da se u finalu bori za trofej, pošto je pre četiri godine na takmičenju u Kataru posle penala izgubila od Japana.
Australija tek treći put učestvuje na tom takmičenju, pošto je 2006. godine napustila Okeaniju i pridružila se Azijskoj fudbalskoj konfederaciji (AFC).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve