Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.01.2015.

22:54

Valensija dobila buran derbi

Fudbaleri Valensije pobedili su Sevilju sa 3:1, u derbiju 20. kola španske Primere.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Valensija je ovom pobedom preskočila Sevilju na četvrtom mestu na tabeli i sada ima 41 bod, dva više od tima Unaija Emerija.

Na Mestalji je viđen odličan meč, pun tenzije, a obeležili su ga jedanaesterci. Sevilja je dobila dva penala (jedan iskorišćen), a Valensija jedan koji je u gol pretvorio Dani Pareho u 18. minutu.

Isti igrač je i duplirao prednost ’Slepih miševa’ u 33. minutu, a Karlos Baka je četiri minuta kasnije smanjio sa penala. Baka je u 41. minutu mogao i da izjednači, ali mu je golman Dijego Alves ’skinuo’ penal. Alvesu je to čak 15. odbranjeni penal u najvišem rangu španskog fudbala.

U nastavku meča viđeno je manje drame, a za to je najzaslužniji Havi Fuego koji je u 56. minutu pogodio za 3:1, pa Sevilja do kraja nije imala više snage da se vrati.

Bilbao i Malaga podelili su bodove u Baskiji. Oba gola viđena su u nastavku, poveo je Bilbao golom Mikela San Hosea u 70. minutu, a Malaga je izjednačila osam minuta kasnije preko Havija Gere.

Espanjol je lako osvojio tri boda protiv Almerije, najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Kristijanu Stuaniju (37. i 40. minut), a trijumf je overio Felipe Kaisedo 15 minuta pre kraja.

Primera, 20. kolo:
nedelja:

Deportivo - Granada 2:2
Atletik Bilbao – Malaga 1:1
Espanjol – Almerija 3:0
Valensija – SeviljaViljareal – Levante 1:0 (0:0)
Kordoba – Real 1:2 (1:1)
Elče – Barselona 0:6 (0:1)
Atletiko – Rajo 3:1 (2:1)


ponedeljak:
20.45 Hetafe – Selta
subota:
Real Sosijedad – Eibar 1:0 (0:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve