Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.01.2015.

16:11

Defuru crveni, na tribinama haos

U derbi meču belgijske lige između Standarda i Anderlehta izbili su neredi zbog veznog fudbalera gostujućeg tima Stivena Defura.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images
Beta/AP Photo/Yves Logghe

Defur je pet godina igrao za Standard, a posle tri godine u Portu prešao je u rivalski Anderleht, što je razbesnelo domaće navijače.

Oni su na početku utakmice istakli transparent sa Defurovim likom na kome je pisalo: "Crven ili mrtav", aludirajući na boje kluba, a on je posle šutiranja lopte u publiku u 53. minutu dobio drugi žuti karton i isključenje, što je razbesnelo goste.

Posle crvenog kartona belgijskog reprezentativca navijači na jednoj od tribina gde su smešteni oni koji podržavaju Anderleht su počeli da bacaju stolice na teren, pa je utakmica nakratko prekinuta.

Utakmica je nastavljena, a Standard je poveo u 64. minutu golom Simana, dok je De Kamargo pogotkom u 88. minutu obezbedio pobedu domaćinima sa 2:0.

Meč između ova dva kluba je jedan od najvećih derbija u belgijskom fudbalu. Anderleht je trenutno drugi na tabeli, sa šest bodova više od petoplasiranog Standarda. Na tabeli vodi Klub Briž sa dva boda više od Anderlehta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve