Nova vest
Fudbal

Subota, 24.01.2015.

22:13

Mukanđo iz kornera, ali samo za 1:1

Situacija u grupi D Afričkog kupa nacija ostala je nepromenjena i po okončanju drugog kruga, jer su Kamerun i Gvineja odigrali 1:1 (0:0).

Izvor:

Autor:

Default images
YTSS

Prethodno su Obala Slonovače i Mali takođe odigrali 1:1, pa sada sve četiri ekipe imaju po dva boda i identičnu gol razliku – 2:2.

Dva učesnika osmine finala finala biće poznata 28. januara, kada je na programu poslednje kola – Kamerun igra sa Obalom Slonovače, a Gvineja s Malijem.

Ako i tada vidimo dva remija, mogla bi da nas očekuje izuzetno zanimljiva situacija, pošto bi ishod mogao da bude rešen čak i preko 'bele tačke'.

Kamerunci su dosta bolje otvorili meč, stvorili su nekoliko stopostotnih šansi u uvodnih destak minuta, da bi već u 13. stigli do prednosti, na spektakularan način.

Posle akcije po desnom krilu malo je nedostajalo da komična situacija košta Gvineju gola, jer su se golman i dvojica defanzivaca sudarili, u nameri da preseku centaršut, a lopta umalo nije završila u golu.

Ipak, i to je bilo dovoljno Bendžaminu Mukanđu. Ofanzivni vezista Remsa izveo je udarac iz ugla i poslao loptu kroz noge Jatare u mrežu.

Međutim, 'Lavovi' nisu uspeli da prelome meč, što je kaznio Ibrahima Traore, tri minuta pre odlaska na odmor, postavivši konačan rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve