Nova vest
Fudbal

Subota, 24.01.2015.

19:51

Gradel novi spasilac 'Slonova'

Ni posle trećeg meča grupe D Afričkog kupa nacija nijedna ekipa ne zna za pobedu, pošto su Obala Slonovače i Mali remizirali na otvaranju drugog kola – 1:1.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

'Slonovi' svakako mogu da budu zadovoljniji bodom, jer ih je Max Alain Gradel tek u 87. minutu spasao poraza i održao im šanse za plasman u osminu finala.

Malici su poveli već u sedmom minutu, kada je Bakari Sako, napadač Vulverhemptona, lepom 'dropkom' (šutem posle odbitka lopte od zemlju), savladao Silvana Gbohuoa, ali nisu uspeli da izdrže do samog kraja.

U prvom kolu ekipa Erva Renrda pobedilala je bodove sa Gvinejom (1:1), a tada je ulogu spasioca imao Sejdu Dumbija, dok je isti rezultat viđen i u duelu Malija i Kameruna.

Obe ekipe sada imaju po dva boda i identičnu gol razliku (2:2), pa će Kamerunci i Gvinejci imati priliku da izbiju na čelo tabele.

Samo minut pre vođstva Malija, Obala Slonovače oštećena je za penal, jer sudija nije sankcionisao očigledan faul Molea Vagea nad Vilfredom Bonijem. Usledio je napad gostiju po desnom boku i centaršut Jatabarea na drugu stativu, gde je Kone dočekao loptu, sačekao da padne, i zakucao je u mrežu.

U nastavku meča 'Slonovi' su bili ti koji su napadali i kontrolisali posed, ali su tek sati i dvadeset minuta kasnije uspeli da stignu do jako vrednog boda. Srež Orije je dobio loptu na desnom krilu, a zatim je poslao po zemlji na penal do zatrčalog Maksa Gradela, koji je skoro po sredini gola šalje iza leđa rezerviste Bertea.

Prvi čuvar mreže Malija Dijakite povredio se u 72. minutu, a njegov kolega nije uspeo da ostane nesavladan u preostalih dvadesetak minuta.

U drugom meču grupe, od 20 časova, sastaju se Kamerun i Gvineja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve