Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.12.2014.

15:39

Gardijan: Matić i Ivanović u Top100

Prestižni engleski list Gardijan svrstao je dvojicu srpskih fudbalera, Nemanju Matića i Branislava Ivanoviće među 100 najboljih na svetu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prema ovom rangiranju, Matić je 48. fudbaler sveta, ispred Šavija, dok je Ivanović 54, a iza njih su Falkao, Teri, Bufon, Toti, Džerard, Kasiljas, De Rosi...

Konstantna je dilema da li je najbolji Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi, a prema Gardijanu to je Portugalac. Prate ih Manuel Nojer, Arjen Roben, Tomas Miler, Luis Suares, Nejmar...

Matić je opisan kao jedan od najboljih vezni igrača u Premijer ligi, koga krasi pokretljivost, taktička inteligencija, dobar pas i sjajna igra u odbrani. Ističe se da je Čelsi prvi poraz u sezoni doživeo upravo bez Matića na terenu.

Naglašeno je da je Matić glavni zaštitnik štoperskog tandema Džon Teri-Geri Kejhil od udara protivničkih napada, te osnova na kojoj svoju kreativnost zasnivaju Sesk Fabregas i Oskar.

Ivanović je opisan kao snažan, konstantan i odavno afirmisan ključni član jedne od najboljih odbrambenih linija u Premijer ligi. Predstavlja prvi i jedini izbor Žozea Murinja na poziciji desnog beka, na čijoj energiji zasniva igru po tom boku, koji jednako doprinosi u otvorenoj igri i prekidima.

Istakao se golom za pobedu nad Mančester Sitijem u februaru, ali je pouzdanost ono što ga posebno krasi. Rahim Sterling ga je opisao "kao tenka" i "najstrašnijeg" protivnika, ali i inspiraciju. Naglašeno je i da je uvek sposoban da igra štopera, što radi u reprezentaciji Srbije.

Od igrača sa prostora bivše jugoslavije, najbolje je rangiran Luka Modrić, na 23. mestu, Ivan Rakitić je mesto iza Matića, Miralem Pjanić je najbolji iz BiH na 58. mestu, Edin Džeko je 66, a Mario Mandžukić 71.

Malo čudno izgleda videti Havijera Maćerana ispred Andresa Inijeste i Andree Pirla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve