Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.12.2014.

21:02

FSS se žali u Lozani zbog Albanije

FSS će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani povodom odluke Disciplinske komisije UEFA da odbaci žalbu o kazni za prekinutu utakmicu sa Albanijom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Kako se navodi na sajtu FSS, Odbor za hitna pitanja je na sednici razmatrao odluku Kontrolne i disciplinske komisije UEFA da odbaci žalbu FSS i doneo odluku da Savez uputi žalbu Nezavisnom arbitražnom sportskom sudu u Lozani.

Fudbalski savez Srbije se ranije žalio na kaznu, ali je UEFA početkom decembra odbila žalbu na prvostepenu kaznu.

Utakmica Srbije i Albanije 14. oktobra prekinuta je zbog nereda navijača nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron sa zastavom velike Albanije.

UEFA je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Takođe, Srbija je kažnjena i sa dve utakmice igranja bez publike, a oba Saveza kažnjena su sa po 100.000 evra.

Na sednici Odbora za hitna pitanja razmatrana su i pitanja vezana za rad Zajednice klubova Superlige Srbije i zaljučeno je da se uputi zahtev Komisiji za pravna pitanja FSS da se izvrši provera legitimiteta izbornog procesa, i da se zaključi dostave članovima IO FSS u narednih 15 dana.

Takođe, odlučeno je da će se na predstojećoj sednici IO razgovarati o obavljenim izbornim procesima u FS Vojvodine i FS Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, na sednici je usvojena informacija o finansijskom planu za 2015. godinu i prosleđena je članovima IO FSS i članovima Skupštine na usvajanje.

Oformljena je posebna Komisija za izbor najboljeg ponuđača za nabavku veštačke trave koja će biti postavljena na terenima širom Srbije, kao i za nabavku i instaliranje novog osvetljenja na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve