Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.12.2014.

14:34

Egipat: Konačno se može na stadione

Egipatske vlasti odlučile su da delimično ukinu zabranu prisustva navijačima na fudbalskim stadiona koja je bila na snazi skoro tri godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Fudbalski stadioni bili su prazni na svim utakmicama od 1. februara 2012. godine, kada je 74 ubijeno u sukobima između navijača Al Masrija i Al Ahlija, napopularnijeg kluba u zemlji.

Tada je uvedena zabrana igranja pred navijačima na neodređeno vreme, ali je Fudbalska asocijacija Egipta potvrdila da će se to promeniti u drugom delu sezone. To se odnosi na sve utakmice koje će biti odigrane posle Kupa afričkih nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Po novoj odluci, po 10.000 navijača moći će da prisustvuje utakmicama u Kairu i Aleksandriji, a po 5.000 na manjim stadionima u ostalim delovima zemlje.

Međutim, neće svi timovi imati tu privilegiju da konačno igraju pred navijačima, pošto će zabrana ostati na snazi za šest najboljih timova, a to su: Al Ahli, Zamalek, Al Itihad, Ismaili, Al Masri i Damanhur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve