Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.12.2014.

10:45

"Kako je Rusija pobedila Englesku?"

Neuspešna kandidatura Engleske za Svetsko prvenstvo 2018. godine bila je ubedljivo najbolja, tvrdi zvaničnik FIFA Harold Mejn-Nikols.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Kako je Engleska dobila samo dva glasa? To je bilo veliko iznenađenje“, rekao je Mejn-Nikols.

Mundijal koji će biti održan za tri i po godine dodeljen je Rusiji, a 53-godišnji Mejn Nikols, bivši prvi čovek Fudbalske federacije Čilea, bio je na čelu grupe koju je FIFA odredila da proceni kandidature za Svetska prvenstva 2018. i 2022. godine.

Pošto je posetio 11 zemalja koje su se kandidovale, Mejn-Nikols je zaključio da Engleska ima najbolju infrastrukturu i podršku javnosti, što su ključne tačke.

Engleska je bila na vrhu. Imali su najbolji koncept, najbolju infrastrukturu i svi su bili uključeni. Bio sam tamo i video sam lica princa Harija i Dejvida Bekama, bili su šokirani. To je kao da ste tim iz elite i igrate sa timom iz treće lige i izgubite sa pet golova razlike“, istakao je Mejn-Nikols.

Mejn-Nikols je ranije istakao sumnje oko Katara, koji će biti domaćin Mundijala 2022. godine, pošto je kandidatura te zemlje proglašena rizičnom zbog visokih temperatura. Sada je ponovo poveo pitanje logistike, pošto je plan da se šampionat održi samo u Dohi, koja ne bi mogla da se nosi sa najezdom navijača.

Postoji velika mogućnost da veliki broj ljudi neće moći da stigne na utakmice“, naglasio je Mejn-Nikols, koji je prošlog meseca rekao da će do Nove godine odlučiti da li će biti protivkandidat Blateru za mesto predsednika FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve