Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.12.2014.

11:50

Murinjo o sudiji i Matiću

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se nada da će sudija Nil Svarbrik obaviti dobar posao na meču sa Stoukom.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Utakmica između Stouka i Čelsija igra se u ponedeljak u 21 čas. Murinjo dobro pamti poslednji duel dve ekipe na Britanija stadionu pre godinu dana kada su „plavci“ poraženi sa 3:2.

"Sa dobrim sudijom koji razume šta je agresivnost, ili gde se agresivnost završava i počinju pravila igre, neće biti nikakvih problema“, rekao je Murinjo.

"Da, potreban nam je dobar sudija. Dobar, iskusan arbitar koji upravo to razume. Potrebne su dobre odluke za sve što se dešava u oba kaznena prostora u ovakvom meču, šta je agresivnost, a šta ne spada u pravila igre. Pravila su svuda ista“, rekao je Murinjo.

Portugalac je rekao da je svestan težine meča sa Stoukom i još jednom se osvrnuo na sudije.

"Znam da je svakome teško da igra jedan ovakav meč i mi nismo izuzetak. Ali, nisam zabrinut. Sudija i jeste tu da razdvoji gde ima agresivnosti, gde je ona dopuštena i gde čini igru lepšom. On je tu da sudi, ne ja“, naglasio je Murinjo.

"Da li očekujete bitku? Imate jednog igrača koji želi da postigne gol i jednog koji bi da ga zaustavi. Sve zavisi od toga kako želi da ga zaustavi. Ako to učini na dobar način i bude uspešan, možda ću ga sačekati u tunelu i čestitati. Ako ne, nadam se da će sudija obaviti svoj posao. Zapamtite i mi smo fizički snažna ekipa. Nemanja Matić je fudbaler. Možeš biti i visok i fantastičan fudbaler. Možeš biti i visok, ali nedovoljno snažan. Matić igra, pogledajte šta radi na terenu i sjajnu igru levom nogom", rekao je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve