Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2014.

22:19

Real je novi svetski šampion!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Svetsko klupsko prvenstvo, pobedom sa 2:0 nad San Lorencom u finalu u Marakešu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Real je potvrdio ulogu favorita i tako na najbolji mogući način zaokružio sjajnu 2014. godinu, četvrtim osvojenim trofejom.

Posle Superkupa, Lige šampiona i Superkupa Evrope, ’Kraljevski klub’ se pod Karlom Ančelotijem popeo i na vrh sveta. Osim toga, još jednom je dokazano da je evropski fudbal daleko ispred u odnosu na sve delove sveta.

Italijanskom stručnjaku ovo je drugi trofej na Svetskom klupskom prvenstvu, pošto je 2007. godine bio najbolji sa Milanom.

Madriđani su rutinski slavili u Maroku protiv argentinske ekipe, iako je na stadionu u Marakešu viđena izuzetno oštra igra. Fudbaleri Real Madrida ušli su veoma nervozno u ovaj susret, nisu uspevali da organizuju pravi napad, iako su od početka preuzeli inicijativu.

Ipak, posle jedne dobre šanse Benzeme i nekoliko poluprilika, Real je uspeo da povede, a strelac je bio ko drugi do Serhio Ramos. Ramos je, baš kao i u finalu Lige šampiona, pobegao čuvarima posle kornera i u 37. minutu glavom doneo prednost evropskoj ekipi.

Nastavio je Real sa napadima, ali nije bilo velikih šansi, šut Benzeme zaustavio je golman San Lorenca, ekipe koja se opredelila za kontranapade i koja je prvi šut uputila tek sredinom drugog poluvremena.

Često je pokušavao Kristijano Ronaldo koji se nije upisao na ovom turniru, da bi dilemu oko pobednika rešio Garet Bejl u 51. minutu. On je posle duge akcije dobio odličnu loptu Iska, mlako šutirao sa nekih 14 metara, ali je čuvar mreže Toriko očajno reagovao i ona je prošla ispod njega.

Nastavio je Portugalac sa bezuspešnim pokušajima, a u finišu meča probudili su se i njegovi rivali, pa je Kasiljas u nekoliko navrata odlično reagovao i paradama branio udarce igrača San Lorenca.

Do kraja susreta nije bilo golova, pa je Real Madrid osvojio Svetsko klupsko prvenstvo u Maroku.

Treće mesto u Marakešu osvojio je Oukland Siti sa Novog Zelanda, koji je ranije tokom dana pobedio Krus Asul posle boljeg izvođenja penala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve