Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2014.

16:16

"Poledica šteti srpskom fudbalu"

Predsednik Zajednice Superlige Zoran Šćepanović rekao je da su srpski klubovi u teškoj finansijskoj situaciji.

Izvor:

Autor:

Default images

Međutim, novoizabrani predsednik demantovao je da klubovi u Srbiji funkcionišu na marginama zakona i propisa Fudbalskog saveza Srbije (FS S) i Evropske fudbalske unije (UEFA).

Šćepanović je u saopštenju naveo da izdvojeni incidenti nisu praksa u srpskom fudbalu i nema potrebe da igrači iz inostranstva imaju strah i predrasude oko svog eventualnog dolaska u klubove Superlige.

"Saopštenjem gospodina Poledice po mom mišljenju nanosi se šteta celokupnom srpskom fudbalu, sportu uopšte kao i celoj zemlji, slanjem tako uznemirujuće poruke", poručio je Šćepanović.

On je istakao da je Zajednica Superlige u slučaju napada navijača na fudbalera kragujevačkog Radničkog Vuka Sotirovića odmah reagovala i stala u zaštitu igrača, pa je direktor lige Disciplinskoj komisiji FSS kao nadležnom organu podneo prijavu protiv Radničkog i šefa stručnog štaba Neška Milovanovića.

Međunarodni sindikat fudbalskih profesionalaca (FIFPro) i srpski Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) upozorili su svoje članove da ne potpisuju za srpske klubove, jer postoji rizik da ne budu plaćeni, poručivši da osam od 16 timova Superlige imaju blokirane račune i zbog toga ne mogu da isplaćuju svoje igrače i zaposlene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve