Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.12.2014.

17:37

Igrač pretučen na smrt posle meča

Kamerunski fudbaler Albert Ebose pretučen je na smrt, a ne zato što je pogođen u glavu tvrdim predmetom, ustanovio je patolog.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prvobitni izveštaji iz Alžira ukazivali su da je 24-godišnji fudbaler, koji je igrao za JS Kabili, pogođen tvrdim predmetom na kraju utakmice u kojoj je njegov tim poražen od USM Algera sa 2:1, 23. avgusta. Njegov tim je potvrdio je Ebose podlegao povredama u bolnici, ali se ne navodi tačan uzrok smrti.

Međutim, u izveštaju patologa, koji je obavio pregled na zahtev porodice preminulog fudbalera, ističe se da je njegova smrt rezultat brutalnih udaraca, do kojih je moglo da dođe u svlačionici posle utakmice.

Patolog Andre Mune istakao je da je kamerunski napadač imao povrede na gornjem delu tela koje ukazuju na znakove borbe. To je u potpunoj suprotnosti zvaničnom izveštaju u kojem je stajalo da je pogođen tvrdim predmetom kada je izlazio sa terena. Patolog je naglasio da Ebose jeste pretrpeo udarac u glavu tvrdim predmetom, ali u borbi, a takođe je otkriveno da je imao prelom vratnog pršljena i ranu na ramenu.

Porodica kamerunskog fudbalera prosledila je izveštaj patologa alžirskim i kamerunskim vlastima od kojih je zahtevala pokretanje istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve