Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.12.2014.

17:40

Garsija: Nepoverenje u FIFA

Majkl Garsija napustio je čelo Etičkog komiteta FIFA nakon što je Svetska fudbalska federacija odbacila njegovu žalbu na izveštaj o korupciji u vezi sa Katarom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Američki advokat je izrazio nepoverenje u neutralnost nemačkog sudije Joakima Ekerta i Etičkog komiteta FIFA koji su sačinili izveštaj.

Taj izveštaj, koji oslobađa Katar i Rusiju optužbi za korupciju u vezi sa dobijanjem domaćinstva SP 2018. i 2022. je načinjen na osnovu materijala koji je skupljao, a koji je prema njegovom mišljenju pogrešno protumačen.

"Nedostatak vođstva u vezi sa ovim pitanjima u FIFA me naterao na zaključak da se moja uloga u ovom procesu završila", rekao je Garsija.

Etički komitet FIFA je njegov izveštaj od 430 strana sumirao na 42 strane, a Garsija se žalio da je njegov materijal pogrešno protumačen.

FIFA je i dalje pod velikim pritiskom javnosti da objavi celokupan Garsijin izveštaj. Konačnu odluku u vezi sa ovim zahtevom čelnici FIFA će doneti na sastanku u Maroku tokom ove nedelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve