Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.12.2014.

16:43

Nevil: Anri? Bili smo blagosloveni

Sportska javnost širom sveta jedinstvena je u oceni da je fudbal izgubio mnogo odlaskom u penziju Tjerija Anrija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Legendarni Francuz je u ponedeljak odlučio da posle 20 godina završi karijeru i posveti se komentarisanju utakmica na televiziji Skaj Sport.

"On je svakako bio jedan od najtežih rivala protiv kojih sam igrao i najverovatnije najbolji igrač Premijer lige ikad. Tokom karijere imao sam želju da budemo u istom timu", rekao je Džejmi Karager.

Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda Geri Nevil Francuza smatra za jednog od najboljih fudbalera na svetu.

"Bili smo blagosloveni jer je na vrhuncu karijere igrao u Engleskoj. Niste mogli, a da ne uživate u njegovim igrama, iako ste navijali za suprotan tim. Velika je šteta što se završila jedna takva karijera", rekao je Nevil.

Anri je veliki fudbaler i još veći momak, zaslužuje sve čestitke za izvanrednu karijeru, poručio je bivši napadač Engleske Gari Liniker.

U znak zahvalnosti za sve što je pružio u dresu tobdžija Arsenal mu je pre tri godine podigao statuu ispred stadiona "Emirati".

"Englezi su mu sagradili statuu, a u Francuskoj kao da nisu prepoznali njegovu pravu vrednost. Tijeri Anri će ostati legenda s obzirom na dostignuća koje je ostvario i broj postignutih golova. Bio je izuzetan napadač, jednostavno najbolji", rekao je predsednik francuske Lige 1 Frederik Tirije.

Osim Arsenala, Anri je tokom karijere igrao za Monako, Juventus, Barselonu i njujorške Red Bulse. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice na kojima je postigao 51 gol i sa trikolorima osvojio titulu Svetskog (1998) i Evropskog prvaka (2000).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve