Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.12.2014.

14:00

Norveški vunderkid izabrao Bajern?

Najtalentovaniji fudbaler Evrope, svakako najtraženiji mladi igrač kontinenta, Norvežanin Martin Edegor karijeri će verovatno nastaviti u Bajernu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Edegor je skrenuo pažnju na sebe u proteklih šest meseci sjajnim igrama za prvoligaša Stromgodset, a sa nepunih 16 godina postao je i reprezentativac Norveške.

U međuvremenu je postao interesantan brojnim evropskim velikanima (Real, Junajted, Arsenal, Ajaks), dva puta je trenirao sa prvim timom Liverpula, ali je prema pisanju nemačkih medija izabrao da pređe u Bajern.

Edegor u sredu puni 16 godina, kada će steći pravo da potpiše profesionalni ugovor, pa se očekuje da tada parafira višegodišnju saradnju sa minhenskim klubom. S druge strane, Španci tvrde da je tražio još vremena Real Madridu da donese odluku.

Predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige ga je nedavno opisao kao "talanat veka", dok je trener Žozep Gvardiola rekao da u njegovim godinama Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo nisu bili ni približno dobri kao Edegor.

"Dečko ima samo 15 godina. Samo ga pustite da igra fudbal. U tim godinama samo moraš da treniraš, igraš i uživaš. On je veoma, veoma mlad, mnogi su išli njegovim putem, mora da donese pravu odluku. Najvažnije je da ostane miran", posavetovao je mladog Norvežanina njegov verovatno budući saigrač Arjen Roben.

Edegor je sa 15 godina i 253 dana starosti postao najmlađi rerpezentativac u istoriji Norveške, na meču protiv UAE. Sa 15 godina i 300 dana postao je najmlađi učesnik kvalifikacija za EURO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve