Nova vest
Fudbal

Subota, 29.11.2014.

09:27

Gigs: Šavi uvek 2-3 poteza ispred

Na utakmici između APOEL i Barselone u Ligi šampiona nije samo Lionel Mesi bio u centru pažnje.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Mesi je novim het-trikom, drugim u četiri dana postao najbolji strelac u istoriji LŠ sa 74 pogotka, pošto je prethodno oborio i rekord Telma Zare za najboljeg strelca Primera.

Međutim, osim njega, nove stranice istorije ispisao je i fenomenalni vezista Šavi, koji je zabeležio 151. nastup u najjačem evrpskom takmičenju.

Šavi je izjednačio rekord koji je do sada držao Rajan Gigs, a bivši fudbaler Mančester Junajteda bio je oduševljen svojim naslednikom.

„Uvek je razočaravajuće kada ostanete bez rekorda, ali deliti ga sa nekim Šavijevog kalibra ublažava udarac“, rekao je Gigs.

On je španskog reprezentativca uporedio sa igračem šaha, rekavši da uvek zna šta želi na terenu.

„Za mene je on kao šahista koji je uvek dva ili tri poteza ispred vas. On je jedan od najboljih igrača u jednom od najboljih timova svih vremena. Ono što me je najviše iznenadilo dok sam igrao protiv njega je način na koji vodi i čua loptu, držeći je daleko od svih protivničkih igrača. Čini se da uvek donosi ispravne odluke u pravim trenucima. Ono što najviše volim kod njega je inteligencija na terenu i, iako ga ne poznajem dobro, ljudskost koju nosi u sebi“, dodao je Gigs.

Šavi će imati priliku da se osami na čelu liste fudbalera sa najviše nastupa u Ligi šampiona za nedelju i po dana, kada Barselona dočekuje Pari Sen Žermen u šestom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve